HTC One X+ - Hivatalosan is

Kütyü Magazin - 2012. október 2.

A tajvani gyártó ma lerántotta a leplet legújabb készülékéről, mely a One X+ nevet kapta. A HTC One X felturbózott változatának tekinthető modell 1,7GHz-es, négymagos Nvidia Tegra 3 processzorral, 64GB belső tárhellyel és 2100mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, fedélzetén pedig a Sense 4+ kezelőfelület és az Android 4.1 Jelly Bean rendszer teljesít szolgálatot.

Az utóbbi időben egyre több információ szivárgott ki a HTC legújabb androidos mobiljáról, a One X+-ról, így sejtettük, hogy már nincs messze a hivatalos bejelentés. Igazunk volt, a tajvani gyártó ma bemutatta One X utódjának tekinthető készüléket, amely a továbbfejlesztett hardver mellett friss rendszerrel és néhány új funkcióval is szolgál a felhasználóknak.

A korábbi pletykáknak megfelelően a One X+ lelke egy igen erős, 1,7GHz órajelű, négymagos Nvidia Tegra 3 AP37 processzor, melyhez 64GB kapacitású belső tárhely párosul. A telefon energiaellátásáért egy 2100mAh teljesítményű akkumulátor felel, ami akár 6 órával több beszélgetési időt tesz lehetővé egy töltéssel, mint az elődmodellben található telep. A One X+ fedélzetén a legfrissebb Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszer fut, amelyre a gyártó ráhúzta a Sense kezelőfelület 4+ verzióját. A Sense 4+ része az új "Tap and Go"  funkció, mely által a mobil egy érintéssel kapcsolható hozzá, vagy választható le a Beats márkájú audio eszközökről.

A jövevény ugyanazt a hátlapi kamerát kapta, mint a One X, tehát egy 8 megapixeles, f/2.0 fényerejű objektívvel ellátott egység található benne, viszont a kameraszoftvere két új móddal gazdagodott. Az egyik ilyen mód a Városnézés (Sightseeing), ami a kamera gyors indítását teszi lehetővé, a másik pedig az Önarckép (Self Portrait), amellyel finoman retusálhatjuk az előlapi kameramodullal készített fotóinkat. A One X+-ban debütált a gyártó új web-alapú szolgáltatása, a HTC Get Started (Első lépések), mely arra hivatott, hogy segítse a felhasználót a telefon használatba vételében, kezelésében és beállításában, illetve az alkalmazások telepítésében. A készülék külsejét tekintve megegyezik a One X-szel, s 4,7 hüvelykes HD érintőképernyője is változatlan maradt.

A HTC One X+ részletes specifikációját innen töltheted le (pdf formátumban).

A One X+ októberben debütál Európában és Észak-Ázsiában, a hivatalos közlemény szerint hazánkban csak novembertől lesz kapható.

A HTC megerősítette a One X+-ról szóló közleményében, hogy a One X és One S modellek Sense 4+ kezelőfelületet is tartalmazó Android 4.1 Jelly Bean frissítése 2012 októberétől válik elérhetővé.

 

Vissza