xScope - egy böngésző Androidra

Czipperer Dia - 2012. augusztus 21.

Amikor mobilon internetezünk, más igényeink vannak, mint egy PC esetében - vagyis sokkal fontosabbá válik a gyors és könnyű böngészés. Az xScope többet kínál egy hagyományos mobilböngészőnél, számos hasznos funkcióval áll rendelkezésre.

Okostelefon ide vagy oda, sajnos mindennapi probléma az akkumulátor kapacitása, amit sok minden le tud szívni, többek között a mobilnet is. Az xScope „Darken” funkciójának köszönhetően csökkenthetjük a kijelző fényerejét. Ekkor a fehérebb tónusokat sötétíti, így nincs szükség erős megvilágításra, és energiatakarékosan böngészhetünk tovább.

A böngésző lehetővé teszi a pin-to-zoom-ot is, amely segítségével egyszerűen, ujjunkkal nagyíthatjuk vagy kicsinyíthetjük a megnyitott oldalt. Duplán megérintjük a képernyő egy adott pontját, és anélkül, hogy felemelnénk, mozgatjuk fel vagy le, attól függően, hogyan szeretnénk zoomolni. Ha két ujjal érintjük meg, és össze- illetve széthúzzuk az oldalt, akkor a teljes képernyő méretét állíthatjuk.

De nem csak erre szolgál ez a funkció, hanem segítségével könnyedén válthatunk az előzőleg látogatott lapok között egy ujjmozdulattal. Ha két ujjal érintjük meg az oldalt, és fel- vagy lehúzzuk, akkor az oldalak között lapozhatunk. Ezeket ki is kapcsolhatjuk a böngésző beállításaiban.

És hogy ezeken felül miket nyújt még? Többek között titkosított böngészést is lehetővé tesz, Flash támogatással, valamint beépített fájlböngészővel rendelkezik.  Tehát az xScope magában foglalja a gyorsaságot, könnyű kezelhetőséget és testreszabhatóságot mindazoknak, akik gazdag funkcionalitásta vágynak.

A szoftver letölthető a Google Play Store-ból.

 

[Forrás: Phandroid.com]

Kulcsszavak: Android, böngésző
Vissza