Lehetőségek tárházai - Okostévék az LG-től

Kütyü magazin - 2011. október 12.

Az LG okostévéivel egy folyamatosan bővülő platformot kapunk, amelyen keresztül számtalan lehetőség nyílik szórakozásra, kapcsolattartásra, vagy éppen ismeretszerzésre.  A Magic Motion mozgásérzékelős távirányítóval vezérelhető LG Smart TV-k magyar nyelvű Prémium tartalmakat, LG Alkalmazásboltot, teljes webböngészőt kínálnak.

Az LG Cinema 3D Smart tévéi egészen új megvilágításba helyezik a televíziózást. Tévékészülékünk mostantól több mint egy egyszerű tévé: egy sokoldalú információs- és szórakozási központ szerepét töltheti be otthonunkban. Az LG Smart TV-vel az egész család internetezhet, játszhat, vagy épp tanulhat − mindezt a lakás legnagyobb kijelzőjén.

A Smart funkciók életre hívásakor először a Home Dashboard kezelőfelülettel találkozunk. A képernyő bal oldalán az aktuálisan sugárzott műsort kísérhetjük figyelemmel, középső részén a Prémium tartalmakat érhetjük el egyszerűen és gyorsan, mellette pedig további alkalmazások között válogathatunk az LG Alkalmazásboltból. A képernyő alsó részén kapott helyet a Keresés, a Webböngésző és a MediaLink funkció, illetve ide gyűjthetjük saját kedvenc applikációinkat.  

Magic Motion mozgásérzékelős távirányítóval és okostelefonnal történő vezérlés

Az LG Smart TV-k egyik legnagyobb előnye a minden eddiginél egyszerűbb irányíthatóság. Az egyedi LG Magic Motion távirányító (csak az LW980S készülékhez alaptartozék) egy zseniálisan egyszerű eszköz, amellyel a kanapénkból ülve úgy irányíthatjuk tévénket, navigálhatunk a felületek között, mintha az egy egér lenne. Elég csak rámutatnunk a képernyőre, a nyíl követi a kezünk mozgását, majd rákattinthatunk, görgethetünk, vagy meg is ragadhatunk vele mozgatható ikonokat. A távirányító a navigálás mellett az interaktív játékoknál is sok szerephez jut.

A Magic Motion mozgásérzékelő távirányító mellett okostelefonnal is meglepően egyszerű irányítani az LG Smart tévénket. Az LG Remote applikáció iOS vagy Android operációs rendszerrel ellátott okostelefonokhoz érhető el. Az alkalmazás segítségével teljes QWERTY billentyűzettel lehet gépelni, az érintőképernyőn pedig ujjal mozgatható a TV-kurzor.

Prémium tartalmak és közösségi oldalak

Az LG arra törekszik, hogy minél több magyar tartalom közül válogathassanak a hazai felhasználók. Ezek az applikációk a Prémium tartalmak között kaptak helyet, amelyek száma folyamatosan növekszik.

Az Origo teljes hírportálját elérhetjük, és könnyedén böngészhetünk az egyes rovatokban, anélkül, hogy a számítógéphez kellene ülnünk.

A PORT.hu alkalmazáson keresztül megnézhetjük az egyes műsorok tartalmát és nyomon követhetjük a kezdési időpontjukat, vagy azt, hogy hol tartanak éppen. Beállíthatunk kedvenc adókat, vagy válogathatunk a tematika alapján csoportosított műsorok között.

Ha a híreket már elolvastuk, és semmi érdekes műsort nem találtunk a PORT.hu-n, még mindig választhatunk kedvünkre valót az MTV Videótár, vagy a StartlapTV kínálatából. Előbbinél híradó, sport, időjárás, MTV mozi, és mesetár almenükből, utóbbinál a Nők Lapja Café, Story online, Vezess.hu és az FN.hu videói között válogathatunk.

A Prémium tartalmak között találjuk többek között a Skype alkalmazást, amelyhez elérhető egy külön erre a célra fejlesztett kamera is. A tévé tetejére szerelhető kamerának és a nagy képernyőnek köszönhetően szinte eltűnnek a távolságok a beszélgetőpartnerek között és olyan érzésünk lehet, mintha barátaink, ismerőseink egy szobában lennének velünk. Legkedvesebb Youtube videóinkat bármikor lejátszhatjuk okostévénken is, hiszen az alkalmazás közvetlen elérést biztosít a világ legnagyobb videómegosztó portáljához. A legfontosabb közösségi oldalak − legyen szó akár a Facebookról vagy éppen a Twitterről − szintén helyet kaptak az LG okostévéiben.

LG Applikációk

Az LG Apps (LG Alkalmazásbolt) fül alatt további előretelepített applikációk sorakoznak, amelyek közül jelenleg több mint száz darab érhető el. Az egyelőre túlnyomó részben angol nyelvű alkalmazások között találunk játékokat, egyéb szórakoztató programokat, illetve életmódhoz, oktatáshoz kapcsolódó applikációt is. A televízión 400 megabájt tárhely áll rendelkezésünkre; mivel azonban egy alkalmazás mérete általában 1- 1,5 MB között van, ritkán kell szelektálnunk.

Smart Share és MediaLink

Nagy hasznát fogjuk venni a Smart Share (Intellingens Megosztás) funkciónak, ami internet alapon köti össze számítógépünket vagy okostelefonunkat okostévénkkel, végleg száműzve a kábeleket lakásunkból. A Smart Share egyik kényelmi szolgáltatása a Media Link, amely felismeri a lejátszandó tartalmat és részletes információt gyűjt össze róla számunkra, mint például a DVD borítója, a film előzetese vagy ajánlója. Ez a funkció egy minden eddiginél egyszerűbb és rugalmasabb médiamegosztó- és kezelő rendszeren, a Plexen alapszik. Miután telepítettük a szoftvert a számítógépünkre, csak meg kell mutatnunk, hol tároljuk a tévénken megjeleníteni kívánt tartalmat és a Plex automatikusan hozzárendel minden extrát.

Az LG Smart TV szolgáltatása a következő modellsorozatokon érhető el: PZ950, PZ750, PZ570, LV570S, LV5500, LV375S, LV5590, LV579S, LW980S, LW650S, LW570S, LW5500, LW659S, LW579S és LW5590.

 

Vissza