Ultravékony fényképezőgép a Sony-tól - Cybershot TX-55

Farkas Norman - 2011. augusztus 6.

A Sony üdvöskéje amellett, hogy kategórájában a legvékonyabb, képes egyidejű fényképezésre és veidófelvételre is.

Mivel - a technikai vívmányok terén (is) - a karcsúság a divat manapság, nem csoda, hogy a Sony előrukkolt egy vékony Cybershot modellel. Az újdonság vastagsága mindössze 12,2 milliméter, s funkcionalitásából egy cseppet sem veszített az összepréselésért cserébe. Hogy milyen képességei vannak? A legütősebb talán az, hogy a "By Pixel Super Resolution" technológia a 16,2 millió képpontos Exmor R CMOS szenzorral karöltve képessé teszi a gépet arra, hogy HD videót (1080i-s) vegyen fel aközben, hogy 12 megapixeles képeket készítünk vele.
 
 

A további fícsörök közé tartozik a 3D képek készítése, az ISO3200-as fényérzékenység és az 5x optikai zoom, melyhez párosulva a "Clear Image Zoom" megduplázza azt, és veszteségmentes nagyítást eredményez.A TX-55 egy 3,3 hüvelkyes OLED kijelzővel van felszerelve, továbbá optikai képstabilizátorral is el van látva.
 
Bizonyára felmerül a kérdés: "Mikor, mennyiért lehet hozzájutni?" Nos, a Cybershot TX-55 szeptemberben kerül forgalomba, ára 350 dollár (cirka 66 000 Ft) lesz.
 
Vissza