Már időjárás előrejelzést is kapnak az AeroMap Zerge felhasználói

ATB - 2011. július 14.

Az ingyenes AeroMap navigációs rendszer legújabb változata a laptopon, kéziszámítógépen és windows mobile alapú okostelefonon használható „Zerge” a múlt héten időjárás előrejelzés funkcióval is bővült.

Az évek óta fejlesztett AeroMap V2|Zerge szoftverben elérhetőek a fejlesztő által folyamatosan karbantartott legújabb térképek, és mostantól már egy kilenc napos időjárás előrejelzést is kaphatunk az ország több, mint 500 településére. A letöltött időjárás adatok akár Internet kapcsolat nélkül is használhatóak. Az online időjárás előrejelzést a megszokott webes előrejelzésektől eltérően egy dinamikusan mozgatható és nagyítható térképen jeleníti meg a szoftver. Az AeroMap Zerge könnyedén kezel egyszerre akár harminc helyszínt is, amelyeket igényesen és jól olvashatóan jelenít meg a felhasználó számára.

Az előrejelzés bekapcsolásához elég egyetlen kattintás, a semleges színűre változó térképen máris megjelennek az előre beállított helyszínek időjárás csíkjai.

A megyeszékhelyeken és Beremenden kívül további nagyjából 500 település időjárás előrejelzése is letölthető. A beállított települések a későbbiekben automatikusan frissülnek. A fejlesztő partnere naponta kétszer készít nagyon pontos, akár kilenc napra előre megtekinthető előrejelzést, így érdemes délelőtt és este 10 után is egy-egy frissítést végezni.

Természetesen akkor sincs baj, ha a frissítésre nincs lehetőség, az előrejelzések ugyanis meglehetősen pontosak, így másfél napig szinte vakon megbízhatunk a korábban letöltött adatokban. A relatív hosszú megbízhatóság elsősorban a közvetlen Internet kapcsolattal nem rendelkező PDA-k esetén fontos, hiszen így a PC-n letöltött előrejelzés a kézigépen későbbi időpontokban is megtekinthető.

"És hogy miért épp Zergének hívják a programot? Egyelőre csak annyit, hogy a Zerge egy baromi gyors állat és össze-vissza ugrál, mindezt jó magasan teszi és csak ritkán zuhan le. Szeretjük a Zergét!"

Forrás: Navisys

Kulcsszavak: GPS, pda, navigáció
Vissza