Végre! A BlackBerry App World elérte az egymilliárd letöltést

Farkas Norman - 2011. július 14.

Igen! A RIM által gyártott készülékekhez tartozó alkalmazásbolt - megkésve bár, de törve nem - tegnap regisztrálhatta az egymilliárdadik letöltést.

Eltartott egy darabig (kb. 2 évig), de elérte a vállalat ezt a mérföldkövet. Ha figyelembe vesszük, hogy a gyártó okostelefonjairól és táblagépéről (PlayBook) is elérhető a BlackBerry App World, ez nem is annyira meglepő eredmény. Az Android Market körülbelül ugyanennyi idő alatt ütötte meg ezt a mércét, de az nem is mostanában történt, s azóta már durvább magasságokat ért el. Ami az Apple alkalmazásboltját illeti, az utóbbi hat hónapban átlagosan havi 1 milliárd volt a letöltések száma az Apple App Store-ból.

Nem egy oka van annak, hogy a BlackBerry így, - viszonylag - vánszorogva jutott el idáig, például nem volt valami problémamentes a fejlesztők munkavégzése. Lendületet hozhat azonban a RIM számára az a kezdeményezése, aminek keretében elindított egy videósorozatot, amely a cég kompetens rajongóit ösztönzi közös munkára a BlackBerry OS-szal. Csak idő kérdése, és meglátjuk, bejön-e a dolog.

Vissza