Újabb, magas minőséget képviselő Blaupunkt termékek az LCP Systems kínálatában

Kütyü magazin - 2008. december 3.
Az LCP Systems Kft. és a minőségi autórádióiról méltán ismert német cég, a Blaupunkt közös sajtótájékoztatón mutatta be újonnan piacra dobott termékeit. A termékek hivatalos hazai forgalmazója az LCP Systems. Nézzük a készülékeket, amik a jövő évben felkavarják az állóvizet!




Újdonságok az autórádiók piacán


Az év végén már megvásárolható két új autórádió - a New Jersey MP68 és a Bremen MP78 - több olyan újdonságot tartalmaz, amely növeli az autóban való rádiózás élményét:


Bremen MP78

    * az új készülékek rendelkeznek DNC-funkcióval, azaz "Dinamikus Menetzaj Maszkolással", a legtisztább hangminőség elérése érdekében;
    * a másik újdonság a "Dual DigiCeiver", amelynek köszönhetően még a magasabb tereptárgyak (épületek, domborzati elemek) között elhaladva is zavartalanul élvezhetjük a rádióadást;
    * a vezetési biztonságot fokozza, hogy Bluetooth kapcsolat segítségével nemcsak a telefon kihangosítása és az audio streaming funkció érhető el, de a kijelző látószögének és kontrasztjának állíthatóságával fényvisszaverődés-mentesen leolvashatóvá válik a hívó fél neve a kijelzőn.


New Jersey MP68


Hamburg MP68

Lukács Andrej, a Blaupunkt képviselője elmondta: "A cég új termékei megfelelnek a magas minőség és a biztonságos vezetés elvárásainak, de érdemesebb inkább kipróbálni és érezni a termékeket mint beszélni róluk"

A Blaupunkt video-navigációs eszközei világújdonságok

A rendezvény igazi szenzációját a Blaupunkt mobilnavigációs szegmenséhez tartozó TravelPilot 700 és a TravelPilot 500 elnevezésű készülékek bemutatása jelentette.

    * A világújdonságok teljesen átalakíthatják a navigációról kialakult képünket, ugyanis a 3 dimenziós navigáción is továbblépve a cég bevezette a video-navigációs technikát. Ennek alkalmazásával már nem csupán valóságközeli képet kaphatunk, hanem egy beépített kamera segítségével a valós közlekedési helyzetet láthatjuk készülékünk képernyőjén, és a helyes utat jelölő nyilak is ezen a felületen jelennek meg. A videó-navigáció a Blaupunkt hitvallásának megfelelően a közlekedési biztonság és a kényelem fokozását szolgálja.
    * További újdonság az ugyancsak kizárólag a Blaupunkt navigációkra jellemző videó-alapú jelzőtábla-felismerő funkció.
    * A biztonság további fokozása érdekében a készülékeket úgy tervezték, hogy navigáció közben többnyire akusztikus információval segítsék a vezetőt, ezzel minimálisra csökkentve a képernyő folytonos figyeléséből származó balesetek lehetőségét.
    * A vezetési élmény és kényelem fokozására a készülékek belső memóriába telepített, TeleAtlas alapú 42 országot tartalmazó Európa térképpel kerülnek forgalomba.
    * A navigáció során a célállomást a hagyományos manuális alkalmazás mellett már hangvezérléssel is kiválaszthatjuk.
    * A készülékekbe épített TMC vevő segítségével sikeresen elkerülhetjük a forgalmi torlódásokat.
    * A navigációs útvonal kiválasztásánál az új modelleknél már nem csupán az út jellemzőit és sajátosságait figyelembe véve kalkulálhatunk (leggazdaságosabb, legrövidebb, leggyorsabb, környezettudatos út), hanem akár a gépjármű profiljához (gyors, normál, lassú), sőt, akár a sofőr vezetési temperamentumához alkalmazkodva is kialakíthatjuk az útvonalat.


Travel Pilot 700

A rendkívül könnyen kezelhető készülékek rendelkeznek Wi-Fi kapcsolattal és internet elérhetőséggel, képnézegető, videó és audio-lejátszó, hangfelvevő funkcióval, a 18 nyelven működő fordítóprogram pedig az előre beprogramozott mondatokat mind leírva, mind hangosan kiejtve segíti tulajdonosát az idegen nyelveken való boldogulásban. A praktikusság jegyében több Office alkalmazás (PDF, Word, PowerPoint, Excel, Paint, Calendar) is elérhető a TravelPilot 700-as modelljén. A kiegészítők közül kiemelkedően hasznos lehet a készülékhez csatlakoztatható tolatókamera.


Travel Pilot 500

A navigációs újdonságok, a TravelPilot 700 és a TravelPilot 500 láttán már izgalommal várhatjuk a 2009-es év autórádiós, valamint navigációs újdonságait, amelyek közül a cég képviselői szolgáltak némi ízelítővel, ezekről azonban majd következő hírlevelünkben számolunk be!

Kapcsolódó cikkek:

Vissza