A Continental és a Swarovski Mobility bemutatta innovatív, prémium járművekbe gyártott kijelzőjét

Kütyü Magazin - 2024. április 10.

A Continental technológiai vállalat a 2024-es Consumer Electronics Show-n mutatta be új kijelzőjét, az úgynevezett Crystal Center Display-t. A prémium kategóriás járművekbe gyártott terméket egy elegáns, keret nélküli, félig átlátszó kristályba ágyazták, mely megjelenésével teljesen új lehetőségeket nyújt a minimalista luxus integrálására. 

A 10 hüvelykes kijelző a legújabb microLED technológián alapul, amely példátlan fényerő- és kontrasztszintet biztosít. A képet generáló microLED panelt egy művészien megkomponált kristálytestbe tervezték a mérnökök, mellyel lebegő tartalom illúzióját keltik. A kijelző és a valódi kristály egyedülálló kombinációját a Continental a Swarovski Mobility-vel együttműködésben fejlesztette ki, melyért a vállalat a CES 2024-es Innovációs Díjában részesült.

„A Crystal Center Display-jel szeretnénk a feje tetejére állítani az autók belsőépítészeti világát, valamint innovatív fókuszpontot teremteni a jövő prémium járművei számára. Olyat, amely felkelti a figyelmet és az érzelmekre is hat. Eltávolodunk az egyszerű információmegjelenítéstől, és azt magasan személyre szabott felhasználói élménnyé varázsoljuk” – mondta Dr. Boris Mergell, a Continental felhasználói élmény (UX) üzletágának vezetője.

 

 

A jármű belsejének fókuszpontja: a kifinomult dizájn találkozása a legmodernebb kijelző technológiával

A háromdimenziós kristályforma a Swarovski Mobility által házon belül kifejlesztett egyedi csiszolással, valamint elegáns megjelenésével hívja fel magára a figyelmet. A központi információs kijelző szemet gyönyörködtető elrendezése izgalmas, új módokat kínál az autótervezőknek a luxusjárművek belső tereinek minimalista esztétikájának értelmezésére.

A Crystal Center Display, mint kulcsfontosságú vezérlőelem, a működési koncepció és az információ lejátszás középpontjában áll. Innovatív kialakítása elmossa a határokat a technológia és az intuitív interakció között, mivel a félig átlátszó és lebegő képernyő soha nem látott módon kelti életre az autóban lévő virtuális asszisztens rendszereket. Ezáltal az ember és a jármű közötti interakciót (az úgynevezett ember-gép interfészt) helyezi az érzelmekkel teli élmény középpontjába. 

Szimbiózisban a technológia és a dizájn: együttműködés a Swarovski Mobility-vel

A technológia és az esztétika egyedülálló kombinációjának életre keltése érdekében a Continental együttműködést kötött a Swarovski Mobilityvel. Ez lehetővé teszi a két vállalat számára, hogy egyesítsék erőforrásaikat, és szakértelmüket egy olyan termékben kamatoztassák, amely mind a formatervezés, mind a technológia tekintetében új utat nyit. Különös hangsúlyt fektettek a kristálypanelre, amely a technikának köszönhetően jellegzetes csiszolással rendelkezik. A tradicionális osztrák vállalat szakembereinek sikerült egy olyan finom, de rendkívül tartós kristályházat megalkotniuk, amely megfelel a járműben történő használat optikai és műszaki kihívásainak. A színezett, feltűnő és átlátszó elem lehetővé teszi, hogy a vezető és az utasok egészen a mögötte lévő középkonzolig átlássanak. Az elegáns összkép kiemeli az egyedi karaktert és dizájnt.

„A Crystal Center Display a gyártási és feldolgozási technológiák kombinációjának eredménye, amelyet a Continental-lal együtt egy innovatív új dizájnelemmé alakítottunk át - amely vizuálisan és technikailag is lenyűgöző – magyarázta Peter Widmann, a Swarovski Mobility B2B vezető alelnöke és ügyvezető igazgatója.

Élvonalbeli microLED kijelző technológia a figyelemre méltó vizuális teljesítményért

A Continental mérnökei számára különleges kihívást jelentett, hogy a kijelzőt a színezett kristálypanelbe vetítsék, és mindent egy sima egységbe olvasztva jelenítsenek meg. Ez azt az illúziót kelti, hogy a megjelenített tartalom szabadon lebeg a kristályban. Ennek eléréséhez a Crystal Center Display fejlett microLED technológiát alkalmaz. A MicroLED kijelzők önvilágító pixelekkel rendelkeznek: sokkal nagyobb fényerőt és kiváló kontrasztot kínálnak, mint a hasonló technológiák. A Crystal Center Displaybe épített új generációs képernyőtechnológiával a Continental olyan izgalmas, új luxusbelső koncepciókat nyit meg, amelyek meghatározhatják a jövő autóit.

CES 2024 Innovációs Díj a Crystal Center Display-ért

A prémium kristály és a csúcstechnológiás kijelzőtechnológia szimbiózisa nagy sikert aratott a 2024-es Consumer Electronics Show-n (CES) Las Vegasban. A Continental technológiai vállalat újdonsága a "járműtechnológia és fejlett mobilitás" kategóriában került a CES 2024 Innovációs díjazottjai közé. A zsűrit lenyűgözte a műszaki jellemzőkkel kombinált, innovatív, minimalista dizájnnal ellátott kijelző. 

Vissza