Újabb app tippek a HONOR-tól

Kütyü Magazin - 2023. december 1.

Az esős, nyálkás, lassan akár már havazós időjárás sem fizikai, sem mentális egészségünknek nem tesz túl jót. Nagy eséllyel kevesebbet mozgunk, könnyebben megbetegszünk, a folytonos szürkeség pedig mentálhigiéniánknak is árthat. Nem elég tehát hangsúlyozni az egészség fontosságát, az alábbi új adag app pedig segíthet abban, hogy akár tavaszig megőrizzük egészégünket.

Sok minden fejben dől el

Elménk és pszichénk egészsége az egyik legfontosabb, és ugyanúgy figyelni kell rájuk, mint testünkre. A fizetős, kutatásokon alapuló Headspace segítségével különböző gyakorlatokat végezhetünk el, amik segíthetnek kezelni a szorongást, enyhíthetnek haragunkon, hozzájárulhatnak a jobb alváshoz, általában javíthatják a közérzetünket, vagy csak egy rövid kikapcsolódást nyújthatnak meditáción keresztül.

Csempésszünk be egy kis testmozgást

A rossz időben sokunknak valószínűleg nincs túl nagy motivációja edzeni, főleg nem kinn a szabadban futni vagy biciklizni. A Nike Training Club segít abban, hogy be tudjunk iktatni akár rövidebb testmozgásokat is napjainkba, akár egy kis reggeli jógáról, délutáni tornáról vagy esti levezetésről van szó. Az edzésekhez videók és tippek is tartoznak, amik akár a táplálkozásra is kiterjednek.

A zene varázsa

Úgy tűnhet, hogy kilóg a sorból, de sosem szabad alábecsülni a zene gyógyító hatását. Kutatások támasztják alá, hogy a klasszikus zene a vérnyomást is csökkentheti, míg a pörgős dallamok szabadjára engedik az agyban a „boldogság hormonokat”, tehát a dopamint és a szeratonint. Pattanjunk hát a Spotify-ra és hagyjuk, hogy a muzsika bearanyozza napjainkat. 

 

 

Figyeljük erőfeszítéseink hatását

A HONOR elkötelezett támogatója az egészéges életmódnak, ezért is fejlesztette ki HONOR Health alkalmazását, amit a világon már 26 millióan használnak, így aki letölti, egy aktív, nagy, támogatott közösséghez csatlakozhat. Az app rögzíti, majd elemzi egészségügyi és sportolási adatainkat. Ha összekapcsoljuk például HONOR Watch 4 okosóránkkal, HONOR Band okoskarkötőnkkel vagy bármely okostelefonunkkal, akkor készülékeinket is szinkronizálhatjuk, hogy a legátfogóbb élményben legyen részünk. A vérnyomásunktól a lépésszámlálón át a kalóriaégetésig tájékozódhatunk arról, hogy milyen állapotban vagyunk, és milyen téren lenne érdemes fejlődnünk.

Gyúrjunk az agyunkra is

Ne becsüljük alá a tanulás erejét sem. Az Udemy-vel több százezer online videós kurzuson vehetünk részt, a programozástól a horgolásig. Számos nyelven vethetjük bele magunkat a képzésekbe, és vannak ingyenes órák is. Agyunk aktívan tartásával közérzetünk is jobb lehet, és talán még motiváltabbak lehetünk arra, hogy rávegyük magunkat egy kis testmozgásra.

Vissza