Megállapodást kötött az OTT-ONE Nyrt. és a TV2 Csoport

Kütyü Magazin - 2018. október 15.

Több mint másfél éves tárgyalássorozatot követően hosszú távú stratégiai együttműködés veszi kezdetét az OTT-ONE Nyrt. és a TV2 Csoport között, amelynek első elemeként közösen fejlesztik és üzemeltetik a „Spíler Extra” videostreaming alkalmazást. A TV2 Csoport egy komplex nemzetközi piacelemzést követően választotta stratégiai partneréül a vállalatot, amely hazánkban élen jár a streaming megoldások területén – jelenleg a Telenor MyTV szolgáltatás technológiai hátterének biztosításával igazolja, hogy világszínvonalú high-tech megoldásokat kínál.

Hosszú távú stratégiai megállapodást kötött az OTT-ONE Nyrt. és a TV2 Csoport, amelynek első elemeként közösen fejlesztik és üzemeltetik a TV2 Csoport sporttartalmait mobileszközökön is elérhetővé tevő „Spíler Extra” videostreaming alkalmazást – adta hírül az OTT-ONE Nyrt. A most bejelentett megállapodást több mint másfél éves tárgyalássorozat előzte meg.

„Stratégiai célunk, hogy olyan, a videótartalmakhoz és -kiszolgáláshoz kapcsolódó portfóliót építsünk, amely hosszú távon biztosítja a vállalatunk stabil növekedését. Ebben a folyamatban a TV2 Csoporttal való együttműködés újabb fontos mérföldkőnek számít. Nagy büszkeséggel tölt el, hogy a televíziócsatorna egy nemzetközi piacelemzést követően választott minket, ami egyértelműen mutatja a streamingmegoldásaink egyedülálló színvonalát” – mondta a bejelentés kapcsán Májer Bálint, az OTT-ONE Nyrt. vezérigazgatója.

Az elsősorban high-tech biztonságtechnikai megoldásokat fejlesztő tőzsdei vállalat tevékenységében a videótartalom és -kiszolgálás jelentősége mind az árbevétel, mind a szolgáltatásfejlesztés tekintetében meghatározó. A vállalat immár három éve a Telenor MyTV szolgáltatás technológiai hátterének biztosításával szolgálja ki nemzetközi összevetésben is kimagasló minőségben a telekommunikációs vállalatot, valamint annak felhasználóit. Ami a jövőt illeti, hamarosan egy újabb nemzetközi nagyvállalattal valósulhat meg közös együttműködés ugyancsak a videótartalom-szolgáltatás területén.

„A legjobban működő streamingmegoldások világszerte a sporttartalmakhoz kötődnek, ennek megfelelően úgy látjuk, hogy a TV2 Csoportnak nem csak a közvetítési, de a sporttartalmakhoz kapcsolódó monetizációs lehetőségei is bővülnek. Így az együttműködés nem csak a részvénytársaságunk, de a televíziócsatorna számára is stratégiai jelentőségű lehet” – tette hozzá Májer Bálint, az OTT-ONE Nyrt. vezérigazgatója.

Az OTT-ONE Nyrt. folyamatosan fejleszti egyedülálló, az aktuális igényeknek megfelelően rugalmasan alakítható, komplett és integrált streaming-szolgáltatásait, amelyek értékesítését az e-learning és e-sport területén is megkezdték.

Vissza