Drasztikusan csökkenti a Microsoft a OneDrive tárhelyeket

Czipperer Dia - 2015. november 3.

A Microsoft komoly lépésre szánta el magát. A technológiai óriás úgy döntött, kevesebb felhőtárhelyet biztosít felhasználói számára. Ez a legdrasztikusabban az ingyenes fiókokat érinti.

Minden OneDrive felhasználót érint a Microsoft legújabb korlátozása. A vállalat úgy döntött, csökkenti a felhőszolgáltatásában rendelkezésre álló tárhely méretét. A legrosszabbul a szolgáltatást ingyen használó felhasználók járnak, akik az eddigi 15 gigabájt helyett mindössze 5 gigabájt szabad helyet kapnak.

Ez drasztikus csökkenésnek számít, és a konkurenciát szemügyre véve némileg érthetetlennek is tűnik, hiszen a Google Drive is 15 gigabájt ingyenes szabad helyet biztosít a felhasználóknak.

A Microsoft jelenleg extra tárhelyet is biztosít azoknak a felhasználóknak, akik kamerafotóikat közvetlenül a OneDrive-ba mentik, ezzel eddig 15 gigabájt plusz tárhelyet kaptak. Azonban hamarosan ennek vége lesz, és ez a bónusz 15 gigabájt támogatás megszűnik. Azok számára, akik 5 gigabájtnál több OneDrive tárhelyre tartanak igény, a Microsoft egy év ingyenes Office 365 előfizetést kínál 1 terabájt szabad tárhellyel, azonban érvényes bankkártya ehhez is szükséges.

Eddig az új felhasználók is kaptak ingyen tárhelyet, méghozzá nem is keveset: 100, illetve 200 gigabájtot. Ez is megszűnik nemsokára, és helyette havi 1,99 dollárért lehet 50 gigabájt szabad tárhelyhez jutni.

Az Office 365 fiókkal rendelkező userek a korlátlan tárhely helyett 1 terabájtot kapnak, ez a változás már most életbe lép. Ha valakinek a felhőben tárolt adatai meghaladják az 1 terabájtot, a Microsoft értesíti őket, és maximum egy évig tárolja még az ezen felüli adatmennyiséget.

A változások 2016 elején lépnek majd életbe, azonban fontos megjegyezni, hogy a jelenleg fizetős felhasználókat nem érintik ezek a változások. A Microsoft elmondása szerint mindezek szükségesek annak érdekében, hogy egy együttműködő, intelligens szolgáltatást tudjanak nyújtani, csak sajnos ez minden OneDrive felhasználót érint majd szemben csak azokkal, akik visszaélnek a korlátlan tárhely nyújtotta lehetőségekkel.

 

 

Forrás: Techspot.com

Vissza