A fémborítású mobilokat is képes vezeték nélkül tölteni a Qualcomm új megoldása

Czipperer Dia - 2015. július 29.

A Qualcomm hivatalosan is bejelentette, hogy új megoldása képes a fémházas mobilokat is vezeték nélkül tölteni. Azt egyelőre nem árulták el, hogyan működik a technológia.

A Qualcomm legújabb megoldása révén a fémházas mobilokat is lehet majd vezeték nélkül tölteni. A vállalat elmondása szerint a technológia kompatibilis a Rezence szabvánnyal, melyet az Intel, a Samsung és maga a Qualcomm is használ.

A vállalat a mobilgyártókkal együttműködve szeretné biztosítani, hogy az ő fémházas mobiljaik tölthetők legyenek ilyen módon – ez a jövőben csak rajtuk múlik majd. Eddig komoly dilemma volt, hogy mobilfronton mi mellett tesszük le a voksunkat. Most már azonban az induktív töltési képesség és a fém ház nem zárja ki egymást.

A szabványt a WiPower névre keresztelték, és előnye, hogy egyszerre több eszköz is tölthető vele. Természetesen a Qualcomm új lapkái is támogatják ezt a megoldást, így a Snapdragon 810 is.

Jelenleg azonban komoly csata folyik a vezeték nélküli töltési szabványok között, így nehéz megmondani, hány vállalat választja végül a Rezence megoldást. Azonban úgy tűnik, a Qualcomm elég jó érvet hozott fel a maga szabványa mellett.

 

 

Forrás: TheVerge.com

Vissza