Nem bírja sokáig az Apple Watch aksija?

Czipperer Dia - 2014. szeptember 11.

Az Apple kedden bemutatkozott okosórájáról még sok mindent nem tudunk, ahogy többek között azt sem, mennyit is bír az akkumulátor. A taktikus lépés hátterében az állhat, hogy nem egy strapabíró aksit kapott a készülék.

Az Apple hivatalos bemutatóján a vállalat első okos karórája is bemutatkozott. Ám sajnos, hiába a nagy felhajtás, sok minden homályban maradt vele kapcsolatban.

Kényes kérdés az akkumulátor kapacitás. Tim Cook nem tért ki erre a – felhasználói szemmel – fontos részletre, pedig megtehette volna, hiszen a bemutató során elhangzott, hogy akár egész nap viselhetjük az órát, és az eszköz indukciós töltési mechanizmusáról is beszélt. Az Apple szóvivője még a megkeresésekre sem reagált egyértelműen ezzel kapcsolatban.

 

 

A Re/Code szerint egyszerűen arról van szó, hogy az Apple elégedetlen az okosóra akkumulátor üzemidejével, állítólag minden este tölteni kell. Talán az sem véletlen, hogy csak 2015-ben érkezik piacra az óra, hiszen addig még tudnak rajta javítani. Most kikerülik a kényes kérdéseket, és a piaci bevezetésnél egy továbbfejlesztett modell kerül majd a boltok polcaira.

Ha ez igaz, és jóindulattal egy napig bírja a strapát, akkor eléggé lemaradó pozícióban van a versenytársakhoz képest, hiszen a Samsung Gear 2 is két napig bírja, a Pebble okosóra pedig egy hétig is állja a sarat.

 

Forrás: Mashable.com

Vissza