A Fujitsu Esprimo X923 AiO PC-t sosem kell kikapcsolni

Czipperer Dia - 2014. március 13.

Az idei CeBIT-en mutatta be a Fujitsu Esprimo X923 minden az egyben (AiO) PC-jét, amely megoldja az energiaproblémákat. Míg a normál gépek alvó módban képesek energiát megtakarítani, addig ennek a masinának nincs feltétlenül erre szüksége.

Az alvó mód sok mindenre egy jó megoldás, de ha arra gondolunk, hogy ilyenkor körülbeül semmire nem tudjuk használni a gépet, csak ha visszakapcsoljuk, akkor a Fujitsu PC-je valóban olyasmit kínál a felhasználóknak, amire szükségük van munkájuk során. Méghozzá arra, hogy mindig elérhetőek legyenek, és mindezt energiatakarékos módon valósíthassák meg.

Az Esprimo X923 egy olyan módra képes, amellyel sosem kell kikapcsolni. Ez az alacsony fogyasztású aktív üzemmód (LPAM) képes szüneteltetni az energiaéhes böngészőket és az irodai eszközöket, de továbbra is futtatja az Windows 8.1 operációs rendszert.

Ebben a módban öt wattot fogyaszt, amely 45%-kal alacsonyabb, mint a normál használat esetén (9,1 watt). Bár ez nem olyan jó, mint, amikor alvó állapotban van a gép, hiszen akkor mindössze 1,6 wattot használ, ám a két üzemmód között is jelentős a különbség, az LPAM javára.

 

 

Az X923-as 23 hüvelykes FullHD kijelzővel rendelkezik, valamint 16 giga memóriát kapott. Háromféle változatban is rendelhető: Core i3, i5 valamint i7 processzorokkal. Operációs rendszer tekintetében is választhatnak a felhasználók Windows 7 illetve 8.1 közül, sőt, még a merevlemez kapacitása terén is el lehet dönteni, hogy (maximum) 1 terrás tárhelyre illetve (max.) 500 gigás SSD-re van szükségük.

Az X923-T változat érintőkijelzővel rendelkezik, de nem tartalmazza azokat a multimédiás modulokat, mint a hagyományos verzió, ahol például a headsetnél egy foglalt fény jelzi a közelben lévő kollégák számára, ha munkatársuk éppen hívást folytat.

A vállalat a készülékek hivatalos árát még nem közölte.

 

Forrás: Pluggedintothematrix.com

Vissza