Mindhárom mobilszolgáltatónál köthetünk utasbiztosítást SMS-ben

Kütyü Magazin - 2013. február 6.

Az utasbiztosítás megkötésének egyik legegyszerűbb módja az SMS-küldés, amit az idei síszezonban először mindhárom hazai mobilszolgáltatónál megtehetünk. Az UNION Biztosító és a Generali Csoporthoz tartozó Európai Utazási Biztosító Zrt. (EUB) dolgozták ki a három telekommunikációs céggel együttműködve az SMS-ben köthető utasbiztosítási szolgáltatásokat.

Utasbiztosítással számos, az utazás során adódó probléma kiküszöbölhető, így megkötése minden utazás előtt ajánlott, és emellett igen egyszerű, hiszen az SMS-ben megköthető utasbiztosítás az egyik leggyorsabb és legkényelmesebb megoldás. Az idei síszezonban először pedig az előhívószám sem jelent akadályt, hiszen most már mindhárom mobilszolgáltatónál megköthetőek a konstrukciók. Az UNION Biztosító a T-Mobile-lal és a Vodafone-nal együttműködve biztosítja a szolgáltatást, míg a Generali Csoporthoz tartozó EUB a Telenor partnereként kínál ugyanilyet.

„Az SMS-ben köthető utasbiztosítás minden utazó számára kitűnő lehetőség, hiszen csupán egy mobiltelefonra van hozzá szükség, így ez a megoldás mindig elérhető, akár utazás közben is.” – mondta Bóna Katalin, az UNION Biztosító életbiztosítási ügyvezető igazgatója. „Bár az utóbbi években egyre biztonságtudatosabbak a hazai turisták, még mindig szép számmal vannak olyanok, a síelőknek például közel a fele, akik talán csak „feledékenységből”, de nem kötnek biztosítást. Rájuk gondoltunk elsősorban, amikor SMS-alapú biztosítási szolgáltatásokat dolgoztunk ki, amelyekkel több millió magyar számára vált gyorsan és kényelmesen elérhetővé az utasbiztosítás.” – nyilatkozta Molnár László, az EUB vezérigazgató-helyettese.

Az SMS-es forma népszerűsége egyszerűségéből fakad: az utasnak csupán az alapadatokat – név, születési év, illetve utazás kezdete és vége – kell SMS-ben elküldenie, majd a megerősítő üzenet jóváhagyása után a szolgáltató megküldi neki az igényelt biztosítás kötvényszámát és a baj esetén hívható asszisztencia segélyhívó számát. 

Az utasbiztosítás mobiltelefon segítségével kényelmesen, akár közvetlenül az utazás előtt is igénybe vehető. A magas összegű fedezetekért cserébe igen kedvező díjú szolgáltatás esetében a fizetéssel sem kell külön bajlódni, mivel a biztosítási díj a következő havi mobiltelefon-számlán fog megjelenni, hasonlóan például az ún. mobil parkolás költségeihez. A hagyományos telefonokról elérhető SMS-szolgáltatás ugyanúgy működik okostelefonok esetében is. További előnye az assistance szolgáltatás, hiszen ha probléma adódna, azonnali segítségként, az utas anyanyelvén vehető igénybe. Az assistance orvost küldhet, tolmácsol, ha szükséges, a megfelelő egészségügyi intézményhez irányít, hiszen az e szolgáltatást nyújtó nemzetközi hálózatoknak minden országban van helyismeretük. A helyismeret mellett az utasbiztosítás által garantált anyagi fedezet is jól jöhet, hiszen az utazás költségei egy esetleges nem várt esemény miatt akár többszörösére is duzzadhatnak, érdemes tehát gondoskodni a biztonságról.

 

Szolgáltató Telefonszám (SMS-utasbiztosítás igényléséhez)
T-Mobile  +36-30-8100-888
Telenor  +36-20-8100-382
Vodafone  +36-70-8100-888

 

 

 

 

 

 

 

Vissza