iEmu – iOS emulátor nyílt forráskóddal

Farkas Norman - 2011. augusztus 22.

Belegondoltál már, hogy milyen jó volna, ha Windows-os notebookodon, vagy akár androidos mobiltelefonodon is használhatnál olyan alkalmazásokat, amelyek kizárólag az iOS rendszerű készülékekre készültek? Kétség kívül rengetegen élnének a lehetőséggel, ám még nincs elérhető megoldás. A jó hír az, hogy már készül az iEmu névre keresztelt iOS emulátor, amelynek segítségével fenti vágyaink beteljesülhetnek.

Egy lelkes fejlesztő, Chris Wade fejéből pattant ki az iEmu ötlete, és folyamatosan dolgozik az emulátor fejlesztésén. Ha sikerrel jár, akkor kedvenc iOS játékainkat játszi könnyedséggel próbálhatjuk ki laptopunkon, legyen azon bármilyen operációs rendszer. Természetesen az androidos okostelefonok birtokosai sem maradnak ki a dologból, sőt talán ők várhatják leginkább az új lehetőséget.

Persze beszélni könnyű a dologról, az emulátor kidolgozása roppant idő- és pénzigényes feladat. Éppen ezért Chris Wade úgy döntött, hogy egy Kickstarter projekt keretében folytatja a munkát, így teremtve némi anyagi forrást az elkövetkezendő, munkával teli hónapokra. Ha minden gond nélkül halad, akkor már csak néhány hónapot kell várnunk az iEmu megjelenésére.

Ha tűkön ülve várod az alkalmazás befejezését, talán nyugtatólag hat rád, ha olykor megnézed, pillanatnyilag hogy áll a Kickstarter projekttel a fejlesztő.

 

Forrás: Übergizmo

Vissza