Testközelben: Gigabyte GSmart MW702 PDA/GPS/GSM kombó

Kütyü magazin - 2008. október 6.
Szerkesztőségünkben vendégeskedett a Gigabyte GSmart MW702-es készülék. Természetesen, mint minden új kütyü, ez is megtetszett, már-már a vásárláson gondolkodtam, de természetesen előtte azért kipróbáltam néhány dolgot a készüléken. Rátöltöttem adataimat (telefonkönyv, naptár stb.) és egy hétig használtam. Végül vettem-e egy ilyen készüléket? A cikk végén ez is kiderül majd.

Amíg teszteltem, használtam a készüléket, kíváncsiságból megnéztem az interneten, mások mit írtak a készülékről. Szinte kivétel nélkül rondának, alaktalannak tartják... Amikor először megláttam, nem ezek a jelzők jutottak eszembe... Az igaz, hogy nem Armani kezeit dicséri a design, azért rondának nem nevezném. Inkább olyan szürkeegér, de döntse el mindenki maga!

 

 

Nézzük a képeket, a Gigabyte GSmart MW702-es készülékről:

 

 

 

Az nagyon tetszett, hogy a készüléken körbefutó krómozást besüllyesztették, így elkerülhető az idő előtti kopás! A méretei elsőre nagynak tűnnek, de kézbevételkor eltűnik ez az érzés, köszönhetően a 14.8 mm-es vastagságnak. Természetesen lehetne kisebb is, de akkor a gombok használhatósága kerülne veszélybe, mint oly sok PDA-GSM öszvér készüléknél. A bekapcsoló gomb a készülék tetején, jobb oldalon kapott helyet, amolyan mobiltelefonos mintára. A kamera elég szerencsétlen helyet kapott, használat közben ügyelnünk kell, nehogy az ujjunk is állandó szereplője legyen a képeknek.

Készülék összehasonlítás.

Balról jobbra: LG KS20, MW702 és Nokia N82.

 

 

 

 

 

 

 

A készülék Windows Mobile 6.1 Professional operációs rendszert futtat, amit az  520 MHz-es Intel/Marvel XScale PXA270-es processzor, támogatva a 128 MB RAM és 256 MB ROM memóriával, vígan kezelhetne. Sajnos nem így van, talán ha jobban optimalizálták volna az operációs rendszert... Az viszont jó hír, hogy 83 MB szabad memóriánk van. A processzor állítható ugyan - 208 MHz-en gazdaságos hosszú üzemidővel de kicsit lassan, automata módban amikor a szükséges erőforrást a futó programok minősége és mennyisége határozza meg, valamint a teljesértékű 520MHz-en - de egyik esetben sem kapkodó idegbolond. Az új operációs rendszer előnye, hogy van egy-két előre telepített szoftver, ami eddig hiányzott. Ezek közé tartozik pl. a Black list (hívás szűrő alkalmazás), vagy a Smart Touch kezelői felület.


  • PDA/okostelefon
  • hálózati töltő
  • szivargyújtó autós töltő
  • fülhallgató
  • 2db ceruza
  • 1300 mAh Li polimer akkumulátor
  • használati útmutató
  • gyors kezelési útmutató

 

Első lépések képekben:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A HTC Touch, és ne feledjük az iPhone kezelői felülete, forradalmat csinált. Minden felhasználó ilyen kezelői felületeket akar. Nos az MW702-es készülék tulajdonosai is részesülhetnek a csodából. Az alkalmazás valóban szemrevaló, igaz első indításkor picit lassú, de a háttérben futva, már életképesebb. Ez a kezelői felület régi motorosoknak úri huncutságnak tűnhet, de nagyban növelheti a PDA-GSM készülékek népszerűségét. A névjegyzék különösen ötletes, igaz némi gyakorlást igényel használata. A készülék a Smart Touch kezelői felület ellenére sem kezelhető ceruza nélkül, sok az apró ikon, de ezt senki nem is állította, hiszen kapunk ceruzát is a csomagban.

 

  • GPS Tracking: pozíció, sebesség, megtett út
  • Location Message: SMS-ben elküldi helyzetünket
  • Audio Mixer: hangszínszabályzó, basszus és magaskiemelés, 3D-effektek
  • Recorder: hangögzítő, WAV és AMR formátumokban rögzít
  • QuickMark: pl vonalkód és névjegykártya olvasó
  • Pocket Remote
  • Spb backup
  • zip
  • stb.

 

Smart Touch kezelői felület:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A végére hagytam a kamerát, nem véletlenül. A specifikáció szerint 3 megapixeles, auto fókuszos, és videó felvételére is alkalmas. Nos a videó felvétel kb. úgy néz ki, mintha 20 kockából állna össze a kép, a fényképek jóval életképesebbek, de koránt sem hozzák az adatok alapján elvárható minőséget. Ez van.

Fotók, amik a készülékkel készültek, automata beállításban:

 

 

 

 

 

Összességében az MW702 jól használható, nagy tudású készülék. Minden benne van ami manapság divatos, és kell. Van GPS, Wi-Fi, lehet vele telefonálni és PDA funkciókat is ellát. Operációs rendszere naprakész, Windows 6.1, Smart Touch kezelői felülettel, erős procival. Az ára, mivel lejárt az akciós időszak, 85000.- Ft (bruttó), ami szintén versenyképes, de nekem még mindig nagyon pédéás... Igaz, akik látták nálam ez alatt az egy hét alatt, mindenkinek tetszett, de bennem nem gyúlt lángra szerelem, maradok sima mobilos.

A készüléket a multinavigator biztosította számunkra.

Köszönjük,

Kapcsolódó cikkek:

Vissza