Jobb specifikációkkal, több színben, ugyanolyan áron érkezik az új iPod touch

Czipperer Dia - 2015. július 20.

Már elérhető az Apple frissített iPod szériája. Az eszközök még több színvariációban lesznek kaphatók, mint korábban, többek között arany árnyalatban is.

Sokat kellett várni az Apple iPod touch frissítésére. Az utolsó alkalom, hogy a szériát megújította a cupertinói vállalat, még 2012 októberében volt. Azóta nem sok minden történt iPod fronton.

Most azonban végre megérkezett az új iPod touch, amely nagyon hasonlóan néz ki elődjéhez. Ugyanolyan, 4 hüvelykes kijelzővel szerelték fel, és paramétereiket tekintve is megegyezik a két eszköz. Külsőre a különbség csupán annyi lehet, hogy több színvariációban érhető el a felhasználók számára: arany, ezüst, asztroszürke, kék, rózsaszín és piros árnyalatokban.

A főbb különbségek azonban a felszín alatt rejtőznek. Az Apple a régi A5-ös chipet A8-asra cserélte: az ketyeg a legújabb iPhone-okban is. A vállalat szerint ez azt jelenti, hogy a régi kiadáshoz képest hatszor gyorsabb lett, a grafikai teljesítmény pedig tízszeresére nőtt.

Az új GPU-támogatás egyben azt is jelenti, hogy az iPod touch támogatja a Metalt, azt a keretrendszert, amelyet az Apple az iOS 8-nál mutatott be. Ez lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy az eszköz hardverfelszereltségének előnyeit kihasználva tudjanak kódokat írni.

Az iPod touch továbbá Wifi támogatással is rendelkezik, valamint a kamerákat is frissítette a gyártó. A fő, iSight kamera 8 megapixeles lett, és támogatja az Apple videostabilizáló módját, valamint az egyes képekből a felhasználók videoklipet is készíthetnek. Az eszköz továbbá HDR és HDR videotámogatással is rendelkezik.

Az új kiadás 16 gigabájtos verziója 199, a 32 gigás 249, a 64 gigabájtos modell pedig 299 dollárba kerül majd. Az Apple egy 128 gigás példányt is bejelentett, amely 399 dollárt kóstál. Ez az első alkalom, hogy egy iPod 100 gigabájtnál több kapacitást kapott, mióta az iPod classic nyugdíjba vonult.

Az iPod shuffle és az iPod nano szintén elérhetők. A 16 gigabájtos nano modell 149, a 2 gigabájtos iPod shuffle pedig 49 dollárba kerül. Mindkettő arany, asztroszürke, ezüst, rózsaszín, kék és piros színekben lesz kapható.

Az új széria modelljei már kaphatók az Apple.com oldalon, valamint a kiskereskedelmi egységekben is megvásárolhatók.

 

Forrás: Mashable.com

Vissza