Sony Xperia Z2 táblagép – a legkönnyebb és legvékonyabb vízálló masina

Széll Zoltán - 2014. február 27.

A Sony a héten zajló Mobile World Congressen (MWC 2014) bemutatta az Xperia Z család második generációs tagját az Xperia Z2 táblagép modellt, amely vékonyabb és könnyebb, mint az iPad Air. A 10 hüvelykes Android táblagép 43 grammal könnyebb és 1,1 milliméterrel vékonyabb, mint az Apple készüléke.

A Sony Barcelonában bemutatta a világ legkönnyebb és legvékonyabb táblagépét. A Sony Xperia Z2 táblagép vastagsága mindössze 6,4 mm, súlya 426 gramm és az Android 4.4 KitKat operációs rendszer felügyelete alatt fut.

A Sony Xperia Z2 táblagép 10,1 hüvelykes LCD képernyőt (Sony HD „Triluminos” képtechnológiával és „Live Colour LED” technológiával), 1x Qualcomm Snapdragon 801 processzort 1x négymagos 2,3GHz-es Krait CPU-val, Quick Charge 2.0 technológiát (75%-kal gyorsabb töltést tesz lehetővé) és 6000mAh-ás Li-polymer telepet (10 óra időtartamú megszakítás nélküli média lejátszást biztosít) tartalmaz.

A tablet a hátoldalon 8,1 megapixeles kamerát (Exmor RS érzékelővel), míg az előlapon 2,2 megapixeles kamerát foglal magába a videóhívásokhoz. A táblagép jellemzője még a Sony „Front Surround” technológiája, amely a frontoldalon elhelyezett hangszórókkal „nagyon dinamikus hangzást” biztosít. Ez a technológia párosítva az MDR-NC31EM „Digital Noise Cancelling” fejhallgatóval 98%-kal csökkenti a környezeti zajt.


A Sony Xperia Z2 táblagép két különböző változatban kerül az üzletekbe. Az egyik csak WiFi modell, a másik 3G/LTE modell. Az utóbbinak súlya mindössze csak 439 gramm. Az új táblagépek márciusban lesznek kaphatók fehér és fekete színben.

 

 

Forrás: theinquirer.net

Vissza