Google Glass – fotózás egyetlen "szempillantással"

MTI Sajtóadatbank - 2013. december 19.

A felhasználók egyetlen szempillantással készíthetnek képet a Google cég okosszemüvegének segítségével, erről a BBC News számolt be. A vállalat szerint a Google Glass új funkciója gyorsabb, mint a kamera gomb megnyomása vagy a hangvezérléses megoldás. Az okosszemüveg továbbá képernyőzároló funkcióval bővült, és immáron a videókat lehet feltölteni és megosztani a YouTube videomegosztó portálon.

A Google szerint az új pislantó funkciót számtalan módon fogják tudni alkalmazni a felhasználók a jövőben. "Képzeljük el a napot, amikor egy taxi hátsó ülésén utazunk és csak rápislogunk a mérőórára a fizetéshez"  írta blogbejegyzésében a cég. "Csak rápislogunk egy pár cipőre a kirakatban és máris az ajtónk elé szállítják a méretünkben. Rápislantunk egy receptre a szakácskönyvben és az instrukciók máris feltűnnek előttünk –  semmi kézmozdulat, semmi rendetlenség".

Piacra dobását a készülék privát szférára gyakorolt hatása miatti aggodalmak övezték, amelyek csak tovább erősödtek amiatt, hogy az eszköz képeket, videókat és adatokat tud gyűjteni majdnem mindenről, amit a felhasználó lát. Elemzők szerint az, hogy a felhasználók egyetlen pislantással képesek képeket csinálni, megnehezíti mások számára, hogy észrevegyék, ha éppen lefotózták őket.

A hordható technológiák piaca várhatóan erőteljes növekedésnek indul az elkövetkező években. A Nike cég októberben dobta piacra Fuelband nevű második generációs csuklószorítóját, amely segít a felhasználóknak nyomon követni saját fizikai aktivitásukat. Az amerikai Heapsylon vállalat pedig a közelmúltban jelentette be, hogy olyan érzékelőkkel felszerelt zoknit fejleszt, amely segít figyelemmel követni viselője egyensúlyát sétálás, vagy futás közben.

 

 

Vissza