Szűrés

A(z) jog kulcsszót tartalmazó cikkek

Több mint félmilliárd euróra büntetik a Microsoftot

2013. március 7. -

Az Európai Bizottság 561 millió euró büntetést szabott ki a Microsoftra, amiért a vállalat nem tette lehetővé felhasználóinak a szabad böngészőválasztást - közölte szerdán Joaquín Almunia, az Európai Unió versenyjogi biztosa. A bizottság közleményében hangsúlyozza: ez az első eset, hogy a bizottság azért szab ki büntetést egy vállalatra, mert az a saját maga által vállalt kötelezettséget sérti meg.

Tovább

Jövőre indul az e-bíróság, interneten is lehet majd pereskedni

2012. december 6. -

Január 1-jétől működik az elektronikus bírósági kommunikáció és ügyfélkapcsolat, az interneten is lehet joghatályos beadványokat, például keresetet, különféle kérelmeket a bírósághoz intézni - közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH).

Kulcsszavak: jog, e-government
Tovább

Hová forduljunk panaszunkkal internetes vásárláskor?

2012. november 28. -

A határon átnyúló online vásárlásokkal kapcsolatos fogyasztói panaszok többsége arra vonatkozik, hogy a megrendelő nem kapta meg az árut, vagy a kereskedő hibás terméket küldött - derül ki egy uniós felmérésből, amelyet az Európai Fogyasztói Központok Hálózata készített.

Tovább

NMHH hatósági ellenőrzés az UPC szerződésmódosításai miatt

2012. november 20. -

A UPC a közelmúltban levélben kereste meg előfizetőit, hogy meglévő szerződéseik helyébe újat ajánljon számukra. A cég a levélben a jelenlegi előfizetői szerződések közös megegyezéssel történő megszüntetését, és egy - állítása szerint azzal mindenben megegyező tartalmú - új szerződés „ráutaló magatartással” történő megkötését kezdeményezi.

Kulcsszavak: UPC-hu, jog, NMHH
Tovább