Szűrés

A(z) egészségügy kulcsszót tartalmazó cikkek

Elkészült a „PocketDoki”

2021. május 13. -

Egy olyan komplex, magyar egészségügyi digitális mérőeszköz és felhőalapú applikáció került kifejlesztésre, amely segítségével lehetővé válik a népbetegségek hatékonyabb kiszűrése, valamint a betegút szervezés új formája. Az INNObyte Informatikai Zrt. digitális asszisztensének köszönhetően olyan felhasználók is képesek lesznek otthonukból „távleletet” küldeni kezelőorvosuknak, akik helyzetüknél vagy életkoruknál fogva kevéssé tudnak okoseszközöket használni. A fejlesztést a Széchenyi 2020 program keretében a GINOP-2.1.2-8.1.4-16 támogatási konstrukció segítette, teljes költségvetése 347,3 millió forint, melyből 121,6 millió forint a támogatás. 

Tovább

Egészségügyiseknek fél évig ingyenes az OK-Key applikáció

2021. február 10. -

Februártól fél évig ingyen vehetik igénybe az egészségügyi dolgozók az OK-Key magyar fejlesztésű, világ szinten elérhető önfejlesztő, pozitív pszichológiai módszertanra épülő applikációt. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarán keresztül 120 000 egészségügyi munkatárs, a Magyar Védőnők Egyesületén keresztül pedig további 6000 védőnő igényelheti már az egyéni felhasználói kódot. A OK-Key applikáció készítőinek célja, hogy a napi pár perces használatnak köszönhetően a személyre szabott pozitív megerősítő gyakorlatokkal mentálisan segítsék, és megkönnyítsék a koronavírus helyzet miatt extrém terhelés alatt lévő egészségügyi dolgozók pszichológiai megterhelését. 

Tovább

Az ünnepek alatt is segített a DokiApp

2021. január 1. -

Nem csak az ünnepek alatt foglalkoztatja mindannyiunkat a kérdés, hogyan tudnánk biztonságosan együtt lenni családtagjainkkal.  Kétséges egészségügyi tünetek esetén, illetve a lelkileg megterhelő időszakban jelenthet nagy segítséget a Vodafone Digitális Díjat nyert DokiApp, amely az ünnepek alatt is lehetővé tette az online orvosi vagy pszichológiai tanácsadást, konzultációt.

Tovább

Bemutatkozik a DokiApp

2020. december 10. -

Kezdjük megszokni a távmunkát, az online ételrendelést, de akkor miért ne konzultálhatnánk orvosunkkal, pszichológusunkkal is online? A nemrég indult DokiApp – az online orvoslás Uber-e – épp erre kínál megoldást. A telemedicina applikáció nem sokkal az indulást követően neves elismerésben is részesült: a DokiApp az idei Vodafone Digitális Díj Digitális Társadalom kategóriájának fődíját vihette haza nemrég.

 
Tovább