Szűrés

A(z) Ericsson kulcsszót tartalmazó cikkek

Két év alatt megduplázódott a globális mobil adatforgalom

2022. június 26. -

Az Ericsson friss tanulmánya szerint 2022 végére eléri az egymilliárdot az 5G előfizetések száma, elsősorban Észak-Amerika és Északkelet-Ázsia gyors növekedésének köszönhetően, miközben az öreg kontinensen lassabban terjed a kommunikációt és gazdaságot átformáló technológia. A világjárvány alatt felgyorsult a digitalizáció, így a gazdasági és geopolitikai nehézségek ellenére az elmúlt két évben duplájára nőtt a mobil adatforgalom. A mobilkommunikációs trendek legátfogóbb tanulmánya, az Ericsson Mobility Report új kiadásából az is kiderül, hogy az adatforgalomnak jelenleg a 69 százalékát videós tartalmak teszik ki, ami öt éven belül 79 százalékra nőhet.

Tovább

Az OPPO sikeresen tesztelte a hálózati forgalom particionálását lehetővé tévő 5G technológiát

2022. június 23. -

Az OPPO, az Ericsson és Qualcomm Technologies közösen dolgozik azon, hogy minél hamarabb elérhetővé tegyék 5G Enterprise Network Slicing megoldásukat. A technológiával egymástól független, különböző paraméterekkel rendelkező virtuális hálózati partíciók hozhatók létre, amely stabilabbá és biztonságosabbá teszi az 5G kapcsolatot. A megoldás olyan felhasználási területeken hozhat minőségi ugrást, mint az intelligens gyártási rendszerek, az önvezetés, a telemedicina, vagy a felhőalapú játékszolgáltatások.

Kulcsszavak: OPPO, Ericsson, 5G, Qualcomm
Tovább

Jönnek a „hibrid plázák”

2021. december 27. -

A felhasználók várakozása szerint 2030-ban úgy fogunk majd bevásárlóközpontokba látogatni, hogy a kiterjesztett valóságot kínáló okosszemüvegek vagy épp a mozgásérzékelős ruhák révén nemcsak a fizikai, hanem a virtuális valóságban is átélhetjük a vásárlás, vagy csupán az érdeklődő nézelődés élményét a plázákban – derül ki az Ericsson fogyasztói trendeket vizsgáló laborja, a ConsumerLab legújabb jelentéséből.

Kulcsszavak: Ericsson, AR, VR, XR
Tovább

Európa továbbra is Ázsia és Észak-Amerika mögött áll az 5G-versenyben

2021. december 8. -

Egy átlagos mobilfelhasználó 11,4 gigabájtnyi adatot használ el havonta, de ezen a téren nagy eltérések vannak a világ országai között: Közép-Európa például jócskán elmarad például Indiától. Az elmúlt tíz évben 700 millióról 6,3 milliárdra emelkedett az okostelefon-előfizetések száma, a teljes mobilos adatforgalom pedig 260-szorosára nőtt. Mindez csupán néhány érdekes megállapítás a mobilkommunikációs trendek egyik legátfogóbb tanulmánya, az Ericsson Mobility Report 2021 végi kiadásából, amely az 5G vártnál gyorsabb terjedéséről számol be.

Tovább