Szűrés

A(z) adatbiztonság kulcsszót tartalmazó cikkek

Növekszik a használt mobilok száma: veszélybe kerülnek adataink?

2015. január 14. -

A használt okostelefonok újraértékesítése lehet a mobilszolgáltatók egyik új piaca, ám ez kockázatokat is rejt. A Blancco arra figyelmeztet, hogy amennyiben nem megfelelően végzik el a forgalomba visszakerülő készülékek törlését, veszélybe kerülhet mindaz a személyes és üzleti adat is, melyet az eszközökön tároltak eredeti tulajdonosaik.

Tovább

A BlackBerry segítségével fejleszti szuperbiztonságos mobilját a Boeing

2014. december 22. -

A repülőgépgyártó egy nagyon biztonságos, a hívások kódolását támogató és önmegsemmisítésre is képes okostelefonnal szeretne előrukkolni, aminek megalkotásához az adatbiztonság frontján igen elismert BlackBerry segítségét kérte.

Tovább

Együttműködik a BlackBerry és a Samsung – szintet lép az adatbiztonság az Android platformon

2014. november 14. -

A Samsung és a BlackBerry bejelentették együttműködésüket, aminek eredményeképp a KNOX és a BES12 adatbiztonsági rendszerek együtt felügyelhetik az androidos Samsung készülékeket, melyek emiatt sokkal vonzóbbá válhatnak a kormányzati és vállalati ügyfelek szemében.

Tovább

Életnaplózás, bioszenzorok, geolokáció – Milyen veszélyeket rejt önkövető tevékenységünk?

2014. augusztus 6. -

Világszerte emberek milliói rögzítik élményeik és teljesítményük minden aspektusát napi rendszerességgel, valamilyen önkövető tevékenységgel. Ezt a jelenséget life loggingnak – életnaplózás – vagy quantified selfnek – megmért én – nevezik. Az önmagunk megismerését célzó tevékenység során temérdek személyes adatot továbbítunk és tárolunk el különöző helyeken, s ez komoly biztonsági kérdéseket is felvet. 

Tovább