Kiváló Samsung Galaxy-hangzás az AKG jóvoltából

Kütyü Magazin - 2017. február 27.

A Samsung és a HARMAN International Industries, az autóipar, valamint a fogyasztói és vállalati piacok vezető hálózattechnológiai vállalata bejelentette, hogy az AKG by HARMAN GRAMMY-díj-nyertes audiotechnológiájának beépítésével a Samsung Galaxy-eszközök által nyújtott audioélmény új szintre lép. A Samsung és a HARMAN összeolvadásról való döntését egy 2016-ban kezdett technológiai partnerség előzte meg.

Az audioélmény fejlesztését célzó együttműködés első állomásaként a Samsung Galaxy Tab S3 négy AKG által fejlesztett hangszóróval kerül forgalomba. A prémium 4K videolejátszásnak és az élénk színekkel rendelkező Super AMOLED képernyőnek köszönhető moziszerű élmény mellett a Galaxy Tab S3 hatékonyságot is biztosít az S Pen tollnak köszönhetően. A táblagép AKG technológiát használó hangszórói tiszta, torzítás- és zavarásmentes hangzást nyújtanak a valóban magával ragadó akusztikus élményért. A hangszórók a tökéletes hanghatás érdekében automatikusan igazodnak az eszköz álló vagy fekvő helyzetéhez.

A Samsung és az AKG együttműködésének bővítéseként az AKG kiváló hangélményt biztosító eszközeit a Samsung Galaxy okostelefonokba is beépítik majd. A Galaxy tulajdonosok tiszta, természetes hangzást élvezhetnek a telefonhoz alaptartozékként kapott, AKG által fejlesztett fülhallgatók révén. 

Az AKG by HARMAN mérnök és fizikus alapítójának álma a tiszta stúdióhangzás létrehozása volt, amely segítheti a kreatív önkifejezést. Az AKG mikrofonjait és fejhallgatóit 70 éve használják a világ legelismertebb zenészei, producerei és DJ-i a stúdióban és a színpadon; a cég ez idő alatt több mint 1000 szabadalmat és több mint 300 találmányt jegyeztetett be az elektroakusztika terén.

„Az AKG több mint 70 éve biztosítja a profi zenészek számára a Grammy-díj-nyertes hangzást. Az AKG technológiájának beépítése nagyban növeli a Samsung mobil termékeinek értékét, hiszen máshol nem elérhető, kiváló audioélményt nyújtanak a vásárlóknak” – mondta el Michael Mauser, a HARMAN Lifestyle Audio elnöke. - „Rendkívül lelkesek vagyunk, hogy részesei lehetünk a Samsung nagy presztízsű Galaxy-portfóliójának, és alig várjuk, hogy az általunk nyújtott prémium kategóriájú audiomegoldások a Samsung Galaxy felhasználóihoz is eljussanak világszerte.”

Younghee Lee, a Samsung Electronics vezető alelnöke és a mobilmarketing, hordozható eszközök és tartozékok üzletágának vezetője a következőket nyilatkozta: „A HARMAN és az AKG márka mellett való döntés magától értetődő volt, amikor felmerült a termékeink audiominőségének növelése. A választásunk nagyszerűen mutatja azt is, hogy új készülékeink bevezetésével másoktól eltérő, prémiumkategóriás eszközöket szeretnénk kínálni a vásárlóink számára. A teljesen magával ragadó élményhez a leghatékonyabb audioeszközt szerettük volna biztosítani, és ez sikerült is ennek az izgalmas együttműködésnek az eredményeképpen, mely révén a Galaxy vásárlóknak fejlettebb hangélményben lehet részük a Samsung teljes mobilportfóliójában.”

Vissza