Galaxy S 4 és S III – 4.3 Jelly Bean frissítés októberben

Farkas Norman - 2013. szeptember 6.

A friss hírek szerint októberben lesz elérhető az Android rendszer legfrissebb verziója a Samsung idei és tavalyi zászlóshajóira, azaz a Galaxy S 4, illetve Galaxy S III mobilokra.

A SamMobile állítása szerint a dél-koreai gyártó megerősítette, hogy október folyamán adja ki a Galaxy S 4 és Galaxy S III készülékekre az Android 4.3 Jelly Bean rendszerfrissítést, így utóbbi modell szoftververziója a korábbi pletykáknak megfelelően az Android 4.2.2 kihagyásával közvetlenül 4.3-ra ugrik majd. Ugyan a Galaxy Note II-re érkező update-ről nem esett szó, szinte biztosra vehető annak érkezése is.

A Google mobil rendszerének legfrissebb kiadása hivatalosan csak két Samsung készüléken – a nemrég bemutatott Galaxy Note 3 phableten és Galaxy Note 10.1 2014 Edition tableten – teljesít szolgálatot, ám ezek a modellek csak szeptember 25-én landolnak a piacon.

Érthető a Samsung igyekezete, hiszen fontos számáram hogy az IFA 2013 során leleplezett okos karóra, a Galaxy Gear minél több felsőkategóriás készülékével kompatibilis legyen, s ez az új szoftver terjesztése révén valósulhat meg.

Egyelőre rejtély, hogy az Android következő, várhatóan még ebben az évben bemutatkozó verziója, a 4.4 Kitkat mely Samsung készülékekre lesz elérhető, de a gyártó eddig tapasztalt terméktámogatása alapján elképzelhető, hogy az idei modellek mellett néhány tavalyi is (pl. Galaxy S III, Note II) részesül benne.

 

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza