Új generációs átjáró a ZyXEL-től

Kütyü Magazin - 2013. augusztus 26.

A ZyXEL bemutatta üzleti felhasználásra szánt SBG3300 vezeték nélküli átjáróját, amely egyenletes teljesítményt, megbízható, folyamatos működést kínál a versenyszektor és a közszféra szereplői számára. Emellett segítheti a szervezeteket, hogy megfeleljenek a növekvő mobilitási elvárásoknak és a BYOD (bring your own device) jelentette kihívásoknak.

Az új átjáró (gateway) több csatlakozási lehetőséget kínál, támogatja a VDSL/ADSL2+, Gigabit Ethernet és mobil szélessávú technológiákat egyaránt, emellett lehetővé teszi, hogy a vendégek, illetve a távolról dolgozók is biztonságosan kapcsolódhassanak a hálózathoz, valamint védelmet nyújt a túlterhelés ellen is. Az új eszköz ideális megoldás lehet azon kisvállalkozások számára is, amelyek a lehető legtöbbet szeretnék kihozni a vezeték nélküli megoldásokból, illetve azoknak a szolgáltatóknak és viszonteladóknak, amelyek a lehetőségek szélesebb skáláját kínálnák ügyfeleiknek.

Az új vezeték nélküli gateway VDSL2/ADSL2+, Gigabit Ethernet és USB-s mobil kapcsolódási lehetőségeinek köszönhetően a felhasználók a legújabb optikai hálózatok, a hagyományos vezetékes hozzáférések, illetve a 3G és 4G technológia előnyeit egyaránt élvezhetik. Az eszköz által kínál számos hozzáférési lehetőség biztosítja a feladatok átadását az egyes kommunikációs platformok között, ezzel megtartva a folyamatos kapcsolatot abban az esetben is, ha valamelyik hálózattal probléma merülne fel. A több használható hálózat pedig lehetővé teszi a terhelés optimális kiegyensúlyozását, ezáltal az üzleti működés szempontjából kritikus szolgáltatások folyamatosan rendelkezésre állhatnak.

A teljes VPN interoperabilitásnak köszönhetően az SBG3300 kiváló és biztonságos kapcsolódást ígér a különböző vezeték nélküli hálózatokhoz, miközben képes több iroda, illetve a távolról dolgozók közötti kapcsolat aktív menedzselésére is. A ZyXEL új készüléke elnyerte a Virtual Private Network Consortium (VPNC) hitelesítését mind a szabványos, mind az AES titkosítási szintre vonatkozóan, ennek megfelelően képest biztosítani a belső rendszerek összekapcsolását és azonosítását, valamint a hatékony és biztonságos vezeték nélküli hálózati kapcsolatot.

Cseh Levente, a ZyXEL Hungary ügyvezetője elmondta: “Az SBG3300 azon szervezetek számára ideális megoldás, amelyek a saját eszközeiket használó munkatársainak és vendégeinek a vezeték nélküli hozzáférés rugalmasságát kívánja biztosítani, legyen szó akár a telephelyről, akár egy távoli pontról, mindezt pedig biztonságosan és nem mellesleg hatékony befektetést jelentő technológiát használva.” 

 

Vissza