Hajlékony kijelzős kütyükkel készül novemberre az LG és a Samsung

Farkas Norman - 2013. augusztus 21.

A friss infók szerint már novemberben előrukkolhat első flexibilis kijelzővel ellátott készülékeivel az LG és a Samsung. Ugyan az innovatív kütyük megjelenítőjét nem formálhatjuk kedvünkre, azok eleve hajlítva kerülnek beépítésre és ellenállóbbak lesznek „merev” társaiknál.

Már cirka 7 éve szólnak hírek hajlékony megjelenítővel szerelt okostelefonokról, ám a technológiai fejlődés csak nemrég érte el azt a szintet, amelyen az efféle eszközök sorozatgyártása megvalósítható.

A koreai ETNews értesülései szerint elsőként az LG és a Samsung rukkol elő saját flexibilis érintőképernyőt felvonultató megoldásaival, méghozzá már idén novemberben. A szóban forgó eszközök megjelenítője hajlított formában kerül beépítésre, azaz szó sincs pergamenszerűen összehajtható kijelzővel szerelt mobilokról, mégis innovatív kütyüknek tekinthetők. Egyébként a flexibilis kijelzők nagy előnye a hihetetlen karcsúság mellett, hogy üveg helyett rugalmas műanyagot használnak fel gyártásukhoz, mely kevésbé sérülékeny, törékeny. Az új panelek alkalmazása számos problémát vet fel, hiszen előnyeik kiaknázásához újabb tervezési és technológiai bravúrokat kell bedobni – s persze az sem árt, ha az adott gyártónak akad kapacitása legyártani a kellő mennyiségű kijelzőt.

A Samsung elméletileg havi 1-1,5 millió, 5 és 6 hüvelyk képátlójú flexibilis panelt képes legyártani havonta, ami alapvetően kevés, ha egy új zászlóshajóban szeretné bevetni, viszont egy, az új technológia piaci fogadtatását felmérni hivatott készülék piacra dobásához bőven elegendő. Más szóval a Galaxy S5 véletlenül sem kerülhet piacra (és a következő generációs LG zászlóshajó sem) decemberben, ha hajlított kijelzőt szán bele a gyártó, de egy, kifejezetten az újfajta képernyőre adott felhasználói reakciók vizsgálatára szánt, limitált kiadású (és enyhén túlárazott) modell bevezetése mindkét cég részéről logikus lépés lehet. A pozitív piaci fogadtatás után pedig nyilván az igényeknek megfelelően átalakulnak a gyártósorok, s jöhetnek a tömegeknek szánt hajlékony kijelzős készülékek.

 

 

 

[Forrás: Android Beat]

Vissza