Motorola X – 299 dollártól?

Farkas Norman - 2013. július 24.

Napvilágra került a Motorola X várható ára, mely a korábbi pletykáknak megfelelően igen barátságosnak ígérkezik. Üröm az örömben, hogy az augusztus 1-jén bemutatkozó készülék valószínűleg nem kerül forgalomba egy Egyesült Államokon kívül.

A Motorola augusztus 1-jén, New Yorkban bemutatkozó okostelefonja körüli pletykaáradat nem ért véget, most újabb infók szivárogtak ki, ezúttal a készülék áráról.

Ha hihetünk a friss híreknek, a Moto X árcédulája igazodik a középkategóriás felszereltséghez, így egy igazán sikeres, nagy tömegeket elérő termékké válhat. Ez a telefon lehet a Motorola nagy visszatérésének úttörője, mely a Google által megálmodott praktikákkal (vonzó új funkciók, kellemes tudás alacsony árral és egy kis nemzettudattal kombinálva) valóban áttörést hozhat a cég életébe.

A mobil 16GB-os verziója várhatóan 299, 32GB-os kiadása pedig 349 dollár körül alakul. Ezek az értékek kártyafüggetlen készülékekre vonatkoznak.

Ha valaki nem riad vissza előfizetési szerződés kötésétől és hűségnyilatkozat aláírásától, a szolgáltatóknál már cirka 99 dollártét hozzájuthat majd egy 16GB-os Moto X-hez, a nagyobb tárhellyel szerelt verzióért pedig kb. 150 dollárt kell kicsengetnie ebben az esetben.

A kereskedőknél, mint például az Amazon vagy a Wirefy valószínűleg néhány hét után csökkenni kezd a kütyü ára, így egy kis várakozást követően, de tőlük is be lehet majd szerezni jutányos áron.

Felmerül a kérdés, hogy mint vérbeli amerikai mobil (az USA-ban gyártják, amerikaiaknak), vajon piacra kerülhet-e egyéb régiókban – például Európában – a Moto X. A válasz valószínűleg nem, de ha a készülék mégis elérhető lesz más országokban, biztos, hogy az Egyesült Államokon kívül is gyártani fogják.

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza