Jön a nyolcmagos Exynos 5 Octa processzor erősebb kiadása

Farkas Norman - 2013. július 19.

A Samsung közleményben adta hírül, hogy készül a mobilokba szánt, nyolcmagos Exynos 5 Octa processzor frissített kiadása, mely mind energiagazdálkodás, mind pedig teljesítmény terén túlmutat elődjén.

Igazi nagy dobás volt a Samsung részéről, amikor előrukkolt nyolcmagos Exynos 5 Octa processzorával, mely négy szupergyors Cortey-A15 és ugyanennyi energiatakarékos Cortex-A7 maggal rendelkezik, így szükség esetén rendkívül magas teljesítményre képes, de kisebb igénybevételnél keveset fogyaszt. Nem kellett sokat várni a Qualcomm válaszára, aki megalkotta a négy Krait 300 magból felépülő Snapdragon 600 CPU-t, mely fogyasztás és teljesítmény frontján is lepipálja a dél-koreaiak megoldását.

A Samsung háza táján persze nem álltak meg a fejlesztések, s rájöttek, hogyan lehet többet kihozni az ARM big.LITTLE technológián alapuló processzorukból. E felismerés gyümölcse a jövő héten bemutatkozó, a jelek szerint Exynos Evolved névre keresztelt egység lesz, mely már a bivalyerős Snapdragon 800 mellett is labdába rúghat, legyen szó akár grafikus teljesítményről, nyers erőről vagy üzemidőről.

Az első Exynos Evolved processzorral meghajtott Samsung mobilt várhatóan a szeptember elején bemutatkozó Galaxy Note III „személyében” ismerhetjük meg.

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza