Terítéken az Xperia i1 „Honami” tudáslistája

Farkas Norman - 2013. július 16.

Kiszivárgott a Sony év végén piacra kerülő csúcsmobiljának specifikációja. Az Xperia i1 névre keresztelt készülék többek között víz- és porálló burkolatot, 20 megapixeles ExmorRS kamerát, illetve 5 hüvelykes Full HD kijelzőt tudhat magáénak.

A friss hírek szerint az IFA szakkiállítás során, szeptember 4-én debütál a Sony legújabb androidos csúcsragadozója, az Xperia i1 „Honami”. Bár a hivatalos bemutató még odébb van, máris rendelkezésre áll a készülék tudáslistája, így már csak a várható ára számít rejtélynek.

Ha hihetünk az idejekorán napvilágra került specifikációnak, az Xperia i1 meghajtásáról egy 2,2GHz-es négymagos Snapdragon 800 processzor gondoskodik, amit 2GB RAM, 16GB belső tárhely és microSD kártyafoglalat egészít ki. A 144 x 73,9 x 8,3 milliméteres telefon előlapján egy 5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású érintőképernyő terül el egy 2 megapixeles Exmor R kamera társaságában, hátlapjára pedig egy  1/2,3 hüvelykes képérzékelővel, G lencsével és BIONZ képfeldolgozó egységgel megáldott, 20,7 megapixeles fényleső kapott helyet. Akad NFC, Bluetooth, WiFi Miracast és MHL kapcsolódási lehetőség is, a hab a tortán pedig az IPX5/7 tanúsítványnak megfelelő ellenálló képesség a porral és a vízzel szemben.

Az Xperia i1 tehát egy vérbeli, fejlett ellenálló képességgel megáldott csúcsmodellnek ígérkezik, mely mellett nem csak a Galaxy S4, hanem a hamarosan érkező LG G2 is eltörpülni látszik – persze nem méret, hanem tudás és érdekesség tekintetében.

A Sony üdvöskéje némi csúszással a bemutató után, 2013 utolsó negyedévében landol majd a piacon.



 

[Forrás: Unwired View]

Vissza