Új kütyükkel készül a Google

Farkas Norman - 2013. július 2.

Friss hírek szerint már idén bemutatkozhat a keresőóriás új játékkonzolja, médialejátszója és okos karórája is.

A Wall Street Journal adta hírül, hogy a Google három új kütyün dolgozik, melyeket már ebben az évben a nagyközönség elé fog tárni. Ennek főként azok örülhetnek, akik kicsit csalódtak a Google I/O konferencia termésében. 

Állítólag egy, az OUYA-hoz hasonló, androidos játékkonzol a trió legérdekesebb darabja, amely kompatibilis lesz a Google I/O-n bemutatott, központosított játék- és tartalomkezelő rendszerrel, a Game Centerrel.

Egy médialejátszó is bekerül a portfólióba, melynek képében a Nexus Q utódját ismerhetjük meg. A tavaly bemutatott gömb vegyes fogadtatásban részesült, s néhány hibája miatt gyorsan eltűnt a kínálatból. A Google bizonyára javította a hibákat és egy kicsit hozzá is tett a Q tudásához, így már semmi nem állhat annak útjába, hogy egy sikeres médialejátszóval lépjen piacra.

Örömtáncot járhatnak a viselhető kütyük szerelmesei, ugyanis a Wall Street Journal tudni véli, hogy egy okos karóra is érkezik a Google műhelyéből - természetesen az Android színeiben. Egyelőre nincs hír az eszköz tudásáról, de szinte biztosra vehetjük, hogy legalább olyan hasznos lesz, mint a Pebble, az I'm Watch, vagy a nemrég leleplezett Sony SmartWatch 2. Az okosórák piacára egyébként több nagy gyártó is ráugrott az utóbbi időben. Állítólag a Microsoft, az Apple és a Samsung is készül ilyen termékkel.

 

 

[Forrás: Wall Street Journal]

Vissza