Elérhető a Windows 8.1 előnézeti verziója

Kütyü Magazin - 2013. június 27.

Már elérhető a Windows 8.1 Preview, a Microsoft eszközrendszer legújabb verziójának előnézeti kiadása, amelyet a vállalat fejlesztői konferenciáján, a Build-en mutattak be.

“A Windows 8-al egy teljesen új Windows-t építettünk, az áramkörök szintjétől a felhasználói élményig teljesen átterveztük a rendszert. Ambiciózus célt tűztünk ki magunk elé, és a Windows 8.1-el most tovább finomítjuk azt, amit eddig létrehoztunk” – mondta Julie Larson-Green, a Microsoft Windows üzletágért felelős alelnöke. “A Windows 8.1 a táblagépek és PC-k széles körét fogja támogatni. A most debütált előnézeti verzió egy fontos lépés partnereink számára, akik már a Windows-ra épülő eszközök és alkalmazások új generációját készítik elő.”

A Windows 8.1 számos lehetőséget rejt a fejlesztők számára a Windows Áruházban található alkalmazások tervezésére, elkészítésére és népszerűsítésére. Az iparágban egyedülálló módon ráadásul a fejlesztők az appból származó bevétel 80%-átmegtarthatják, ha a letöltések összértéke meghaladja a 25 ezer dollárt. Egyéb újdonságok:

Újratervezett Windows Áruház

A Windows 8.1-ben teljesen átalakult Windows Áruházban a felhasználók könnyebben és gyorsabban találhatják meg azokat az alkalmazásokat, amelyekre szükségük van. A fejlesztőknek több lehetőségük van alkalmazásuk népszerűsítésére, a felhasználók pedig egyéni preferenciáiknak megfelelően nagyobb eséllyel találhatnak rá az őket érdeklő darabokra. Emellett a beépített Bing kereső és az appok listázása is megújult.

 

 

Több értékesítési lehetőség

A Windows 8.1 új lehetőségeket tartogat a fejlesztők számára alkalmazásaik értékesítésére és a felhasználók bevonására. A Windows Áruház ajándékkártyákkal a felhasználók könnyedén vásárolhatnak appokat, könyveket, játékokat vagy egyéb tartalmakat. Ezen felül a vásárlók Microsoft Fiókjuk segítségével saját valutájukban fizethetnek a Windows Áruházban.

Még több élmény

A Windows 8.1 appok meg tudnak osztani egymással adatokat, illetve a képernyőt, valamint job felhasználói élményt nyújtanak számos eszközön, beleértve az új, 8 hüvelykes vagy annál kisebb képátlóval rendelkező táblagépeket is.

 

 

A Windows 8.1-en túl a Microsoft bemutatta a fejlesztők rendelkezésére álló új eszközöket és erőforrásokat:

Bing, mint platform

Az új Bing platform azontúl, hogy a Windows 8.1, a Windows Phone, az Xbox 360 és a Microsoft Office beépített keresője, a Bing Developer Services révén lehetővé teszi a független fejlesztők számára, hogy Windows vagy Windows Phone alkalmazásaikba beépítsék a Bing technológiát, ezáltal nyújtva job felhasználói élményt. További információ itt található.

Visual Studio 2013 Preview és .NET 4.5.1 Preview

A Windows új hullámának megjelenésére időzített Visual Studio 2013 az ideális eszköz Windows 8.1-en futó modern alkalmazások készítésére. Számos új funkciója révén a Visual Studio 2013 egyszerűbbé és gyorsabbá teszi az alkalmazások és szolgáltatások elkészítését. A Microsoft szintén bejelentette a .NET 4.5.1 előnézeti verzióját, amellyel a fejlesztők új generációs alkalmazásokat építhetnek, valamint feljavíthatják meglévő alapvető üzleti alkalmazásaikat. A Visual Studio 2013 és a .NET 4.5.1 előnézeti verziói innen tölthetők le. További információ a Visual Studio-ról itt található.

Új lehetőségek a Windows Phone világában

A Windows Phone az elmúlt évben hatszor gyorsabban növekedett, mint az okostelefonos piac többi része –jelenleg a felhasználók több mint 200 millió alkalmazást töltenek le havonta. A Windows Phone következő verzióját úgy tervezi meg a Microsoft, hogy a mostani alkalmazásokat is futtassa, és támogassa a már jól ismert fejlesztőeszközöket. A fejlesztők – egy korlátozott ideig – kedvezményes áron, mindössze 19 dollárért regisztrálhatnak aWindows Phone Dev Center-re.

 

A Windows 8.1 Preview-ról további információ, valamint a letölthető verzió itt  található.

Vissza