Toshiba Qosmio PX30t – minden, egyetlen eszközben

Kütyü Magazin - 2013. június 12.

A Toshiba bejelentette a Qosmio PX30t-t, amely egyetlen stílusos eszközben ötvözi egy PC, egy tévé, egy játékeszköz és egy központi adattároló tudását. Azon felhasználók számára készült, akik stílusos, vékony és kompakt asztali gépre vágynak. 

Tévénézés kiváló hangzással

“Büszkék vagyunk rá, hogy egy ilyen sokoldalú számítástechnikai és szórakozató eszközzel bővíthetjük kínálatunkat” – mondta Leskó László, a Toshiba magyarországi vezetője. “Ez a kecses számítógép egy vékony HD tévé, egy otthoni szórakoztatóközpont és egy központi adattároló ötvözete. Az összesen 3 TB kapacitású eszköz rengeteg film, zene, játék és egyéb adat tárolására képes, melyeket akár a családtagok, barátok is a nagyméretű érintőképernyő segítségével egyszerűen érhetnek el” – tette hozzá Leskó László.

A Qosmio PX30t kényelmesen használható továbbá második tévéként. A készülékben beépített vevőegység is található, a led háttérvilágítású, a 23 hüvelykes (58,4 cm) kijelző válaszideje alacsony, így a kép gyors mozgások megjelenítésekor sem mosódik el. A beépített négy harman kardon, (5 W + 5 W) x 2 = 20 W kimenő teljesítménnyel rendelkező és DTS Studio Sound hangzásjavító technológiával ellátott sztereó hangszóró magával ragadó térhatású hangzást, intelligens hangerő kiegyenlítést, párbeszéd kiemelést és erőteljes basszust biztosít. Ezek a multimédiás megoldások lehetővé teszik, hogy a tévéműsorokat, filmeket vagy akár koncertfelvételeket minden eddiginél jobban élvezhessük.  

Egy tévé és egy PC világa egy vékony, stílusos eszközben

Bárhol remekül mutat, a nappaliban, a gyerekszobában vagy egy üzletben is. Ráadásul a Toshiba új termékdizájn koncepciója szerint készült, melynek vizuális elemei könnyen felismerhetők. Az eszközt a lekerekített sarkok, a vastag, körkörösen világító bekapcsoló gomb és a kijelző alatt, a bal oldalon található logó teszi stílusossá. Csillogó fekete és gyöngyház fehér színekben készül ezüst hatású díszítéssel. A karcsú kijelző, a vékony keret és a finom vonalvezetésű ezüstös alumínium állvány a stílusos külsőt kölcsönöz ennek a minden egyben számítógépnek.

 

A Qosmio PX30t-hez egy, az eszköz színének megfelelő kialakítású, prémium minőségű, vezeték nélküli billentyűzet és egy egér is jár. Az egér görgője a Windows 8 gomb funkcióival rendelkezik. Háromféle kezelési lehetőség közül választhatunk. Használhatjuk a mellékelt billentyűzetet és egeret, az érintőképernyőt, illetve a Toshiba mozdulatvezérlőjével, természetes mozdulatokkal, a kijelző érintése nélkül is irányíthatjuk az eszközt.  

Naprakész kapcsolódási lehetőségek

A legújabb generációs Intel processzorokra épülő készülék a fejlett multimédiás alkalmazásokon túl minden hétköznapi feladat ellátására is képes. A kényelmes érintőképernyőnek köszönhetően kedvenc web- és közösségi oldalainkat és más kommunikációs alkalmazásainkat egyszerűen futtathatjuk, amikor csak szükségünk van rájuk.

A HDMI bemenet lehetővé teszi, hogy a kijelzőt a számítógép kikapcsolt állapotában is használhassuk. Egyszerű játékok futtatására is alkalmas, a Toshiba Sleep-and-Music funkciója segítségével pedig külső hangforrásról is hallgathatunk zenét a PX30t hangszóróin. Az eszközt hagyományos tévékészülékként is használhatjuk, az adást vagy a rögzített felvételeket Full HD minőségben élvezhetjük.

 

Mindezeken túl számos csatlakozási lehetősséggel is ellátták. Beépített vezeték nélküli adaptert tartalmaz, megfelel az Intel WiDi és Miracast követelményeinek. A Wi-Fi által tanúsított Miracast technológia lehetővé teszi játékok és multimédiás tartalmak vezeték nélküli továbbítását egy erre alkalmas tévékészülékre, így azokat családi körben vagy barátok társaságában is megtekinthetjük, meghallgathatjuk. Mindezen felül egyes modelleket Ultra HD felbontású fájlok átvitelére képes HDMI kimenettel is elláttak, ami a csatlakoztatott (Ultra HD felbontást támogató) tévékészüléken PC-s játékokat, állóképeket és videókat képes (a Full HD-nál négyszer nagyobb felbontáson) megjeleníteni. 

Vissza