ASUS Republic of Gamers G750 notesz a PC-s játékok megszállottainak

Kütyü Magazin - 2013. június 11.

Az ASUS bejelentette a PC-s játékok megszállottainak kivételes teljesítményt nyújtó ROG G Series G750-es noteszgépet. A gépben 4. generációs Intel Core i7 processzor és NVIDIA GeForce GTX 700M GPU található, valamint a legfrissebb kapcsolati szabványok támogatása.

A megfelelő hűtés érdekében a G750 nagy teljesítményű hátsó szellőzésű kettős légkivezető rendszerrel van felszerelve, az előző G sorozatú noteszgépek sikeres hagyományait folytatva. A hangkimenet javítását szolgálja az ASUS SonicMaster technológia és a kifejezetten a ROG játékos noteszgépeihez kifejlesztett AudioWizard hangtuningoló segédprogram rendszerbe integrálása.



Jobb játékteljesítmény és a lehető leggyorsabb szabványok

A G750 karcsú noteszgép létére teljesítményével teljes mértékben képes egy asztali gép kiváltására. A 4. generációs Intel® Core™ i7 processzor nem csak a rendszert teszi gyorsabbá, de használatával a többfeladatos feldolgozás és a multimédia-lejátszás is zökkenőmentesebbé válik, ráadásul az energiafelhasználás hatékonysága is javul. A játékosok a Full HD grafikus megjelenítést a legmagasabb fokozatra kapcsolva örülhetnek igazán a különálló NVIDIA GeForce GTX 700M sorozatú, max. 4 GB GDDR5 videomemóriát tartalmazó grafikus processzoroknak.

A gép Intel Thunderbolt csatlakozóval is fel van szerelve, így ugyanaz az egy csatlakozó használható a videojelek és az adatok akár 10 Gb/s (az USB 3.0 sebességéhez képest dupla) sebességű továbbítására is, akár hat sorbafűzött kompatibilis eszközre. A G750 6 Gbit/s sebességű SATA csatolójával sokféle tárolókonfigurációt támogat, például akár két (1 vagy 1,5 TB-os) merevlemez is használható egy 256 GB-os SSD mellett, ami általánosságban is nagyobb sebességet kínál a Windows 8-cal. A játékélmény további javítását szolgálja a RAID 0 használatának lehetősége.

Nagyobb teljesítményű hűtés a hőmérséklet és a zaj csökkentéséhez

Az előző G sorozatok tervezési tapaszalataira építő G750 két hátsó szellőzőnyíláson vezeti ki a levegőt két ventilátorral, hogy a játékost se a forróság, se a zaj ne zavarja. A gyors hőleadás és a viadalok legintenzívebb pillanataiban is érzékelhető megnövelt stabilitás teszi a gépet kényelmes és csendes játékkörnyezetté.



Magával ragadó audioélmény játék közben

A G750 exkluzív ASUS SonicMaster technológiáját hangmérnökök elkötelezett csapata fejlesztette. A SonicMaster a nagy teljesítményű audiohardver és a hifi-minőségű hangfeldolgozás kiegyensúlyozott ötvözete, amely a játékhoz optimalizált noteszgépek világának legjobb audioteljesítményére képes, életre keltve ezzel az akciókat. A ROG AudioWizard segédprogram rugalmas hangbeállításaival a felhasználók egyedi igényeinek megfelelő hangbeállítások készíthetők; öt előre meghatározott mód menthető a különféle játéktípusokhoz.

A gépben egy beépített fejhallgató-erősítő is található, hogy a személyes audiohangok hatásosan és realisztikusan szólaljanak meg, ne a többi játékos noteszgép lapos bádoghangján. A G750 tulajdonosa anélkül élvezheti a lenyűgöző audioélményt, hogy zavarna másokat vagy minőségi kompromisszumot kellene kötnie.

Játékra tervezve

A ROG G sorozatú gépeknél komoly hagyománya van annak, hogy hogyan lehet kényelmet fokozó szolgáltatásokkal alkalmazkodni a hosszú játékmenetekhez. Ezt az örökséget a G750 is továbbviszi például a döntött beviteli- és billentyűzetfelülettel, amelynek szögét úgy alakították ki, hogy enyhítse a csuklópanaszokat. Maga a felhasználóbarát billentyűzet teljes méretű, a billentyűút hosszú, és az iránybillentyűk könnyen elérhetők, hogy a játékhoz szükséges mozgások még természetesebbek legyenek.  A tenyér egy hosszú időn át használva is kényelmes, nagyon tartós felületen nyugszik, a nagy és remek válaszkészségű touchpad pedig ollós mechanikájú gombokkal biztosítja a hosszú élettartamot és a pontosságot.

Elérhetőség és árak

Az ASUS ROG G750 hamarosan hazánkban is kapható lesz, a pontos konfigurációkról és ajánlott végfelhasználói árakról később adunk tájékoztatást.

 

Kulcsszavak: ASUS, Asus, játék, notebook
Vissza