Árvízhelyzet-jelentő alkalmazás segíti a védekezést

Kütyü Magazin - 2013. június 8.

Az ESRI Magyarország az Országos Vízügyi Főigazgatósággal (OVF) együttműködve az árvízi védekezést és a lakosság hivatalos tájékoztatását támogató, androidos alkalmazást fejlesztett ki. A Play Store-ból ingyenesen letölthető Árvíz 2013 segítségével az emberek bejelenthetik az észlelt árvízi helyzeteket, amelyek egy térképes felületen ábrázolva jelennek meg a Vízügyi Főigazgatóság honlapján.

Az ESRI Magyarország és az OVF közös kezdeményezésének célja, hogy minél szélesebb körben tájékoztassa a lakosságot a pillanatnyi árvízvédelmi helyzetről, és kihasználja a közösségek erejét az árvízvédelmi munkálatok segítéséhez.

A Play Store-ból ingyen letölthető Árvíz 2013 applikáció segítségével mobileszközökről akár már a helyszínről bejelenthetőek a megáradt vízfolyások okozta jelenségek és károk. A helyzetjelentéshez legalább egy, az árvízi jelenségről készült fotót kell feltölteni az alkalmazásba rövid, informatív szöveg kíséretében. A telefonban lévő GPS segítségével az alkalmazás térképen rögzíti a bejelentett esemény helyét, és a felhasználók által készített fényképeken, illetve leírásokon túl a dinamikusan frissülő vízállás-adatokat, valamint az árvízvédelmi fővédvonalak készültségi fokozatait is megjeleníti. A www.vizugy.hu oldal Térképtárában ezenkívül  a hazai védelmi szervek által publikált RSS információk is megtalálhatók az aktuális hírek között.

 




 

Vissza