Készül a BlackBerry Z10 olcsóbb kiadása

Farkas Norman - 2013. június 7.

A korábbi tervekkel ellentétben már idén elérhető lesz a BlackBerry 10 az alacsonyabb árszegmensben. Nemrég a teljes QWERTY gombsorral szerelt Q5-ről hullott le a lepel, most pedig Z10 kistestvérének tekinthető Z5 mutatta meg magát a kameráknak.

A BlackBerry rájött, hogy nem érdemes várnia az olcsóbb BB10 rendszerű készülékek elkészítésével, hiszen a fejlődő piacokon, például Indiában nem várhatnak rekord eladásokat a prémium eszközöktől.

A kanadai cég felismerésének első bizonyítéka a már hivatalosan is bemutatott Q5 volt, mely lényegében a teljes QWERTY gombsorral szerelt Q10 olcsóbb változata, mely szintén BB10 köré épül. A BlackBerry természetesen nem csak egyetlen kedvezőbb árú BB10 modellel szeretné magához csalogatni a vásárlókat, így a teljes érintőképernyővel felvértezett Z10 pénztárcabarát kiadásával is elő fog rukkolni. A Z5 nevű jövevény prototípusáról már meg is jelent egy fotó az interneten, ám technikai felszereltségéről, megjelenésének várható idejéről és áráról egyelőre nincs információ.

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza