ASUS VivoMouse és VivoPC – az innovatív tervezés két nagyszerű példája

Kütyü Magazin - 2013. június 7.

Néhány nappal ezelőtt írtunk a Computexen debütált Asus termékek széles palettájáról. Ezek közül a VivoMouse és a VivoPC most közelebbről is megmutatkozik.

VivoMouse – egy egér, egy touchpad, és egy vezeték nélküli távirányító funkcionalitását kombinálja

Az ASUS VivoMouse egy teljesen újfajta mutatóeszköz, amely innovatív módon egyesíti a hagyományos asztali bevitelt egy vezeték nélküli, kézi távirányítóval a PC újszerűbb vezérléséhez. A VivoMouse használható szokásos optikai egérként is, amely kényelmesen elfér a kézben; felső részén azonban található egy nagy, kör alakú touchpad is, amely hibátlanul reagál a Windows 8 többujjas gesztusaira.

A VivoMouse széles, lapos kialakítása révén egyaránt használható egérként és asztali touchpadként, vagyis ideális a több ujjal kezelhető érintőképernyő nélküli Windows 8-as PC-khez. A vezeték nélküli PC-kapcsolat révén pedig a VivoMouse ideális a géptől távolabbi, egykezes irányításhoz is – vagyis tökéletes periféria a nappaliban található PC-k számára is.

VivoPC – kisméretű, elegáns otthoni szórakoztatórendszer

A VivoPC egy kompakt PC, amely ugyanúgy ideális az otthoni munkára, mint a szórakozáshoz. A mindössze 56 mm magas, és egy A4-es papírnál kisebb alapterületű VivoPC a legszűkebb helyeken is elfér, ugyanakkor szálcsiszolt felületével igényes megjelenést kölcsönöz bármely irodának vagy nappalinak. A VivoPC-ben az ASUS SonicMaster audiotechnológiája gondoskodik a lenyűgöző minőségű hangokról külső hangszórók használata esetén, és egy nagy teljesítményű 802.11ac Wi-Fi a zökkenőmentes HD videolejátszásról és webböngészésről.

Meglepően kis mérete ellenére a VivoPC nem vall szégyent a bővíthetőség terén sem. Az elcsúsztatva nyitható ház könnyű hozzáférést biztosít a két belső memória-bővítőhelyhez, a meghajtóhelyre pedig akár 3,5 hüvelykes, akár 2,5 hüvelykes, 6 Gbit/s SATA merevlemezek beszerelhetők.

Elérhetőség

Az ASUS VivoMouse és VivoPC 2013 harmadik negyedévétől kezdődően lesz kapható.

Vissza