Videón a vízálló Galaxy S 4 Active

Farkas Norman - 2013. május 21.

Végre videón és képeken is felbukkant a már hetek óta pletykák kereszttüzében álló Galaxy S 4 Active, mely vízálló képessége révén a Sony Xperia Z valódi kihívója lehet. A GT-I9295 modellszámú jövevény már júliusban megjelenhet a piacon.

A Sony már több felsőkategóriás strapamobillal is (pl. Xperia Z és Xperia UL) képviseli magát, s a hírek szerint hamarosan még több ilyen készülék jelenik meg idei portfóliójában. Úgy tűnik, hogy a Samsung megirigyelte a japán gyártó felső árszegmensbe szánt, vízálló okostelefonokkal elért sikerét, s úgy döntött, hogy elkészíti a Galaxy S 4 víz- és porálló kiadását, amit Galaxy S 4 Active néven emlegetnek a pletykák.

Az eddig csak mendemondákban felbukkant, GT-I9295 modellszámú készülékről nemrég megjelent néhány fotó (lent) az interneten. Nem sokkal később egy videó is nyilvánosságra került a kütyüről a MpbileTechReview jóvoltából. A képek alapján az Active külső megjelenése lényegesen eltér a sima Galaxy S 4-étől; piros hátlapot és keretet, valamint három fizikai vezérlőgombot kapott.

Az S4 Active személyben a Sony Xperia Z-hez hasonlóan egy abszolút felsőkategóriás strapamobilt köszönthetünk majd, az eddigi infók szerint 5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású (Full HD) Super AMOLED érintőképernyőt, négymagos, 1,9Ghz-es Snapdragon 600 processzort, Adreno320 grafikus gyorsítót és 13 megapixeles hátlapi kamerát pakoltak ellenálló burkolata alá a Samsung mérnökei.

A Galaxy S 4 Active júliusban kerülhet piacra, várható ára egyelőre nem ismert. A dél-koreai jövevény érkezése elsősorban a vízálló csúcsmodellként még egyedülálló Xperia Z hódítására lehet negatív hatással, persze nem kell félteni a Sony-t, hiszen ahogy fent említettük, már készül a műhelyében néhány izgalmas Xperia telefon.

 

 

 

 

 

[Forrás: Unwired View, Engadget]

Vissza