TomTom okosórák – fókuszban a fitnesz

Czipperer Dia - 2013. április 18.

Miközben javában zajlik az okosóra háború, addig a GPS és útvonaltervezési technológiáról ismert TomTom a fitnesz oldalról támad: megalkotta a GPS SportWatchot (GPS sportóra).

Az okosóra harcok egyre nagyobb méreteket öltenek a techóriások között. A TomTom is létrehozott egyet, ám ez célcsoportját tekintve jóval szűkebb rétegre fókuszál. A GPS sportórák kifejezetten a futókat és a szabadtéri programok rajongóit veszik célba.

Tom Murray szerint az órák célja, hogy segítsen az embereknek pillanatok alatt információt kapni arról, ahogy mozognak. Szeretik ugyanis látni, mennyit futottak már és közben figyelni az időt. Tény, hogy nagyon sok fitneszalkalmazás létezik, de nem sok összegzi a kulcsfontosságú mutatókat egy helyen.

Ezen az órán minden lényeges adatot megtekinthetünk, mindezt egy extra nagyméretű, nagyfelbontású kijelzőn. Ez kifejezetten arra szolgál, hogy ha rápillantunk a csuklónkra, minden lényeges információt lássunk egy helyen, néhány másodperc alatt. Az egygombos vezérlés segítségével pedig könnyen navigálhatunk a menüben (fel, le, jobbra, balra). 

Megnézhetjük, hogyan teljesítünk, az időt, a távolságokat, korábbi teljesítményeket. Vannak rezgések és hangjelzések, így még az órára sem kell néznünk.

Az óra nem használ Bluetooth-t, így a mellékelt dokkoló segítségével, USB-n keresztül csatlakoztathatjuk számítógépünkhöz. Így a TomTom My Sports oldalára is feltölthetjük adatainkat, amely nyomon követi teljesítményünket. A népszerű alkalmazásokkal is integrálható (pl. RunKeeper, mapmyfitness).

Az okos karóra a futás mellett a biciklizést és az úszást is támogatja. Bár hivatalos árakat még nem lehet tudni, nyártól már kapható lesz, állítólag versenyképes áron.

 

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza