Bemutatkozott a Samsung Galaxy Mega 5.8 és 6.3

Farkas Norman - 2013. április 11.

A Samsung hivatalosan is lerántotta a leplet két új óriásmobiljáról, a Galaxy Mega 5.8 és 6.3 modellekről. Az újdonságok májusban landolnak a piacon, először Európában és Oroszországban lesznek elérhetők.

Több pletyka és kiszivárgott információ után végre hivatalosan is bemutatkoztak a Samsung új okostelefon-táblagép hibridjei, a Galaxy Mega 5.8 és Galaxy Mega 6.3 készülékek, melyek – a gyártó szavaival élve ­– a legújabb okostelefonos funkciókat ötvözik a kiterjesztett vizuális élménnyel.

Mindkét óriásmobil Android 4.2 Jelly Bean rendszerrel és egy sor samsungos szoftverrel a fedélzetén érkezik. Megtalálható rajtuk például a Samsung Link, az S Translator (fordító), a WatchON, a ChatON, az S Memo, az S Planner, az S Travel és a Story Album alkalmazás is. Repertoárjukból azonban hiányzik az S Pen kapacitív toll, tehát úgy néz ki, hogy ez a praktikus kis kiegészítő továbbra is a Galaxy Note modellek kiváltsága marad.

A Galaxy Mega 5.8 – ahogy neve is mutatja – 5,8 hüvelykes érintőképernyővel rendelkezik, mely 960 x 540 képpont megjelenítésére képes (qHD). A 182 grammos és 162,6 x 72,4 x 9 milliméteres telefon meghajtásáért egy kétmagos, 1,4GHz-es processzor felel, amit 8GB belső tárhely, HPSA+ modem és 2600mAh kapacitású akkumulátor egészít ki.

 

A duó méretesebb tagja a Galaxy Mega 6.3, mely 167,6 x 88 x 8 milliméteres és 199 grammot nyom a mérlegen. A meglepően vékony készülék előlapján egy 6,3 colos, 1280 x 720 pixel felbontású HD kijelző feszít, hátlapja alatt pedig egy izmos, 3200mAh kapacitású akkumulátor kapott helyet. A hatalmas mobilban NFC, GPS (+GLONASS), WiFi és Bluetooth (4.0) modult, valamint LTE modemet is találunk. Képalkotási képességeiről egy 1,9 megapixeles előlapi- és egy 8 megapixeles fő kamera gondoskodik, gyors működését pedig egy 1,7GHz-es, kétmagos processzor biztosítja, ami köré 1,5GB RAM, microSD kártyahely és változattól függően 8 vagy 16GB belső tárhely épül.

 

A Galaxy Mega 5.8 és a Galaxy Mega 6.3 egyaránt májusban landol a piacon, először Európában, illetve Oroszországban hódítanak majd. A készülékek várható árát egyelőre nem árulta el a gyártó, de nem kell hivatásos jósnak lennünk ahhoz, hogy kitaláljuk, a nagyobb modell drágább lesz, mint 5,8 colos társa.

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza