Kisebbek és gyorsabbak – Megérkeztek a Brother Print 3.0 nyomtatók

Kütyü Magazin - 2013. április 9.

A Brother Print 3.0 szériája szakít a hagyományos gondolkodásmóddal, milyennek kell kinéznie egy nyomtatónak, mekkora kell, hogy legyen, és hogyan nyomtasson. Az új sorozat jelenleg három készüléket foglal magába, amelyek közül a faxos verziójú MFC-J4510DW valamint az MFC-J4410DW már Magyarországon is kapható, a fax nélküli DCP-J4110DW április közepétől lesz elérhető az itthoni üzletekben.

A Print 3.0 sorozat technológiai újítása abban rejlik, hogy a legújabb tintasugaras széria multifunkciós eszközeiben a nyomtatófej az eddigiektől eltérően nem keresztben, hanem hosszanti irányban halad el a papír fölött. Ennek köszönhetően a nyomatok gyorsabban készülnek el és a készülék alapterülete is kisebb méretűre csökken. Ezzel a japán cégcsoport megalkotta az eddigi legkisebb és leggyorsabb tintasugaras multifunkciós modelljét, amely akár A3-as méretű nyomatok készítésére is képes. A Print 3.0 generáció nem csupán egy továbbfejlesztett modell, amely néhány frissítéssel ötvözi az elmúlt években kifejlesztett eredményeket. A régi szabályok már nem érvényesek, idejét múltak, nem követik a legújabb nyomtatási trendet. Ezért a Brother a legújabb szériáját az alapoktól fogva tervezte újra.

A 4 az 1-ben többfunkciós készülékektől eddig megszokottan a nyomtató, másoló, fax és szkenner eszközöket ötvözték egyetlen kompakt, kis helyigényű, rendkívül exkluzív megjelenésű készülékben. A Print 3.0 világa alapjaiban változtatja meg az eddigi nyomtatási technológiát, s ez az innováció méltán mutatkozik meg a készülék külsején is. Professzionalitás, visszafogott külső, lekerekített élek, finoman ívelt formák és hófehér elegancia. Ezek jellemzik a Brother legújabb modelljeit.

 

MFC-J4510DW

 

A Print 3.0 egy új, nagyobb méretű nyomtatófej bevezetését is jelenti, amelyben a fúvókák száma 1680-ra nőtt – kétszer akkora lett, mint korábban. Az új nyomtatófej lenyűgöző nyomatok készítését biztosítja, (akár 6000 x 1200 képpontban), és jelentősen nagyobb nyomtatási sebességet garantál.

A fekete-fehérben A4 méretben 33 lap/perc, színesben 25 lap/perc nyomtatási sebességű készülékek tulajdonságai között mindenképpen kiemelendő az A3-as méret kezelése, hiszen a kézi adagolóból akár ebben a méretben is tudunk nyomatokat készíteni, fényképek esetében igény szerint keret nélküli verzióban is. Mindazonáltal, az A3-as opció rendkívül hasznos és szemléletes. Sok felhasználónak időnként szüksége van a nagy formátumú, A3 méretű nyomatokra, például fotók, brossúrák, grafikák esetében vagy ábrák, táblázatok nyomtatásakor a számok olvashatóbb méretű megjelenítése érdekében.

Az új modelleket a könnyű navigálhatóság és az átlátható menüstruktúra jellemzi. A sorozat legnagyobb modellje, az MFC-J4510DW már 9,3 cm-es színes érintőképernyős LCD kijelzővel rendelkezik, amelyen egyszerűen módosíthatók a beállítások, illetve a nyomtatás előtt megtekinthetőek és szerkeszthetőek a fényképek. A készülékhez tartozó Reallusion FaceFilter Studio szoftver hasznos segítséget nyújt a szerkesztésben, amellyel például a szegély nélküli fotónyomtatás is könnyen beállítható.

Az otthoni és az irodai munkákhoz egyaránt költségkímélő és környezetkímélő megoldást kínál az új széria duplex egysége, valamint extra nagytöltetű új patroncsaládja, amelyekkel 1200 fekete (LC127XLBK) és 1200 színes (LC125XLM,Y,C) oldal nyomtatható. A Festéktakarékos mód és a különálló tintapatronok szintén segítenek a költségek alacsony szinten tartásában. A készülék környezetbarát kialakítását és alacsony zajszintjét az ENERGY STAR tanúsítvány és a szigorú követelményrendszerű Der Blaue Engel minősítés igazolja, áramfogyasztása maximális működési teljesítménynél kevesebb, mint 21 Watt, alvó módban pedig kevesebb, mint 1,6 Watt.

MFC-J4410DW

 

Technikai felszereltség szempontjából hosszú lista írható le az új modellek mellé.

A Brother all-in-one nyomtató többek között Apple AirPrint kompatibilis és lehetővé teszi azt a népszerű tendenciát, miszerint egyre többen töltik fel dokumentumaikat, fényképeiket és más fájlokat a "felhőbe". Így közvetlenül használhatja például a Dropbox-ot, mint online fájltárolási szolgáltatást vagy a Google Cloud Print ™ szolgáltatást. Ez utóbbi lehetővé teszi a dokumentumok nyomtatását Gmail-ről bármely internetkapcsolattal rendelkező eszközön - okostelefon, laptop, PC, tablet, stb.

Ezen túlmenően a sorozat MFC-J4510DW modellje az Intel új WiFi Direct-nek köszönhetően mobil eszközökről nyomtat vagy mobil eszközökre szkennel anélkül, hogy szüksége lenne wireless WiFi hozzáférési pontra.

A Brother készülékek garanciája 2+1 évre terjeszthető ki a weboldalon történt regisztráció után.

 

A Print 3.0 sorozatú MFC-J4410DW és MFC-J4510DW készülékek technikai felszereltségéről és áráról a következő oldalon olvashatsz.

 

 

Vissza