Már offline módban is segít a Google Fordító

Farkas Norman - 2013. március 28.

Frissült az androidos Google Fordító. Az új verzióban lehetőségünk van nyelvi csomagok letöltésére, melyeknek akkor vehetjük hasznát, ha aktív internetkapcsolat nélkül szeretnénk használni az alkalmazás funkcióit.

A világutazók örömére immár offline, azaz élő mobilnet kapcsolat nélkül is használható a Google Fordító alkalmazás Android platformon. Egy idegen országba érkezve tehát nem kell rögtön SIM-et cserélni a telefonban a méregdrága adatromaing elkerülése érdekében, ha segítségül szeretnénk hívni az alkalmazást, mi több, már út közben, repülő üzemmódban is elérhetjük a szolgáltatásait.

A Fordító offline használatát nyelvi csomagok teszik lehetővé, melyeket egyszer ugyan le kell tölteni (és méretük elérheti a 210MB-ot), de aztán tényleg indulhat az adatforgalom nélküli móka. Első körben 50 nyelvi csomag vált elérhetővé, melyek között a magyar is megtalálható. Természetesen egy-egy pakk nem tartalmaz annyi szót és kifejezést, mint amennyi a felhő-alapú adatbázisban rendelkezésre áll az adott nyelven, de persze így is segítségünkre lehetnek.

Érdemes megemlíteni, hogy a Fordító újítása csak az Android rendszer 2.3 Gingerbread, vagy frissebb verzióját futtató készülékekre elérhető.

 

 

 

 

 

 

[Forrás: Engadget]

Vissza