Érdemes résen lenni – nem minden alkalmazás frissül WP8-ra

Czipperer Dia - 2013. március 20.

A Windows Phone 8-ról azt mondták, hogy teljes mértékben kompatibilis a WP7.5 alkalmazásokkal, de úgy tűnik, ez mégsem ennyire fekete vagy fehér.

Na hogy is van ez? Szóval, a WP8-cal használhatjuk a WP7.5 alkalmazásokat, de mégsem tudjuk? Több felhasználó is felfedezte – írja a wmpoweruser -, hogy azok az applikációk, amelyekért egyszer már kifizették a pénzt a 7.5-ös verziónál, nem elérhetők, vagyis nem frissítették WP8-ra, köztük számos Xbox Live játékot sem.

A Windows Phone Apps and Games oldalán található Orbital játéknál – amely szintén Xbox Live játék – az olvasható, hogy a játék csak Windows Phone 7.5-ös operációs rendszeren fut. A Doodle Jump játék – bár a leírás szerint WP8-cal is kompatibilis – egészen egyszerűen nem érhető el: „This app is no longer published” szöveggel szembesültünk (ez az alkalmazás már nem elérhető/nyilvános).

Egy felhasználó konkrétan jelezte ezekkel a játékokkal kapcsolatos tapasztalatait: Samsung Omnia 7-es telefonja volt, ahol aktívan használta ezeket az alkalmazásokat. Majd mikor Nokia Lumia 920-ra váltott, a frissítésnél ezzel az üzenettel szembesült: „App not available” (az alkalmazás nem elérhető).

Hát annyira mégsem egyszerű ez a történet. Szépek az ígéretek, de valójában csak üres szavak. A felhasználóknak egy hasznos tanács: érdemes alaposabban tájékozódni a frissítésekről, hiszen nem csak több száz Xbox játék van, hanem ezek elég drágák is ahhoz, hogy csak úgy a kukába dobjuk őket egy esetleges frissítés alkalmával.

 

Vissza