A pletykák szárnyra keltek – augusztusban jön az iPhone 5S?

Czipperer Dia - 2013. március 6.

Egyre több külföldi techportálon lehet olvasni arról, hogy az iPhone 5S már nyáron a boltok polcain landolhat. Bár mindenhol pletykákra hivatkoznak, hiszen az Apple szeret titkolózni, lehet, hogy nemsokára tényleg érkezik az iPhone 5 utódja.

A Gizmag júniusi – júliusi érkezéssel írt az új iPhone-ról, más oldalakon (pl. Techpost, Gizmodo) azonban augusztusra várják. A portál a KGI Securities elemzőjének, Ming-Chi Kuo gondolataira támaszkodva kapaszkodnak a júniusi bejelentésbe, de az igazság az, hogy mindenki csak találgat.

Az új készülékben állítólag ujjlenyomat érzékelő is lesz. Az Apple egyébként tavaly vásárolta fel az AuthenTechet, amely ujjlenyomat alapú biztonsági megoldásokra szakosodott vállalat. Más híresztelések szerint az 5S beépített Apple A7 chipet tartalmaz és „Smart Flash-t” a kamerához, amely javítja a fotó minőségét a körülmények függvényében. A design remélhetőleg változatlan marad, csak erősebb procit, kamerát kap, és iOS 7-tel fut majd.

Az Apple-nél évről évre egyre nehezebb kiszámítani, mikor rukkol elő valami újdonsággal. Évekig jellemző volt a cégre, hogy mindig júniusban mutatják be az újdonságokat. De aztán jött az iPhone 4S októberben, az iPhone 5 szeptemberben, és most úgy néz ki, hogy az iPhone 5S augusztusra várható. Ennyit a rutinról.

Állítólag az iPad 5 is érkezik áprilisban, megelőzve az iPhone-t. Ez azért is érdekes, mert alig fél év telt el a negyedik generációs iPad debütálása óta, és máris „nyakunkon” az új készülék. Bár Kuo szerint ennek kevesebb az esélye. Ki tudja, ugyanis az iMore pont arról számol be, hogy tavasszal elképzelhető az iPad mini 2 bemutatása is.

Lehet hogy mindhárom hamarosan érkezik?
 
 
 
 
Forrás: iMore.com, Techspot.com, Gizmag.com, Gizmodo.com
 
 
 
 
Vissza