Lenovo táblagéptrió az MWC-n

Czipperer Dia - 2013. február 25.

A Lenovo három táblagéppel rukkolt elő az MWC-n. A készülékek alsó- és középkategóriásak, tehát nem szerepel köztük prémium eszköz.

 

Már javában az MWC lázában égünk. Percről percre frissülnek a jobbnál jobb újdonságok. Van, amire lehetett számítani, és vannak meglepetések is. 

A Lenovo táblagépújdonságait is megismerhette a nagyközönség – a cég 3 modellel rukkolt elő. Ami meglepőnek számít, hogy bár három készülék van, csak két kategóriát fednek le, belépő- és középkategóriás modelleket mutattak be. Nem csak pozíciójukat, de tudásukat tekintve sem emelkednek ki a sorból: elég földhözragadt és hétköznapi eszközök. Mondhatnánk azt is, hogy "a több néha kevesebb".

Mindezektől függetlenül talán nem is baj, hogy az „átlagos” felhasználókra is gondoltak, és az árak terén is megfizethetőnek ígérkeznek. Minderre abból lehet következtetni – hiszen még hivatalos összegekről nem beszélhetünk -, hogy a cég úgy beszélt a táblagépekről, amelyek nemcsak versenyképes árral, hanem prémium felhasználói élménnyel rendelkeznek, és minden vásárló számára elérhetőnek bizonyulnak.

 

S6000 – az otthoni szórakoztatóközpont

Nem is rossz a belépőmodell a specifikációt elnézve: 10,1 hüvelykes, 1280 x 800 pixel felbontású IPS kijelzővel rendelkezik, és 1,2GHz-es MTK 8389/8125 négymagos procival bír. Adott a HSPA+ kapcsolat, ráadásul Wi-Fi és Bluetooth is jár hozzá. Szerencsére méreteit és súlyát tekintve előnyösnek mondható a gép, könnyen magunkkal vihetjük bárhová: vastagsága 8,6 milliméter, súlya pedig mindössze 560 gramm.

A kijelző felbontása kifogásolható némileg, ugyanis nem lenne vele semmi baj, ha egy átlag 7 hüvelykes képernyőmérethez társulna, ám ehhez már túl kicsinek bizonyul.  Több információt egyelőre nem tudunk róla, többek között azt sem, milyen RAM-felszereltséggel kerül majd a boltok polcaira.

 

A3000 – maximális teljesítmény egy kompakt csomagban

Ez esetben pont az előző ellentéte figyelhető meg. Itt lehetőség lett volna egy jobb kijelző a 7 hüvelykes változathoz, de itt is a mérethez képest gyenge felbontással találkozunk, 1024 x 600 pixeles. Sokat erről sem tudunk meg, de néhány olyan dolgot igen, amely már segít eldönteni, mennyire érdekel bennünket a készülék.

Társához hasonlóan ez is négymagos MediaTek processzorral rendelkezik, amelynek órajele 1,2GHz. Előnye, hogy microSD kártyával bővíthető, és az S kategóriás modellnél könnyebb, csupán 340 grammot nyom.

 

A1000 – zsebstúdió Dolby-val

A trió leggyengébb tagja szintén 7 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, de ennél sokkal többet nem tudunk még róla, a Lenovo erről a modellről mondott a legkevesebbet. A zsebstúdió és a Dolby kifejezés Dolby Digital Plus minősítésre utal, melyhez sztereó előlapi hangszórók párosulnak. A processzor ez esetben a leggyengébb, órajelük azonos, de ez csupán kétmagos.

A második negyedévtől, azaz áprilistól már elérhetőek lesznek a készülékek, reméljük, hogy az árakban is színvonalúkhoz méltók lesznek.

 

 

 

Forrás: Androidpolice.com

 

Kulcsszavak: Lenovo, táblagép, MWC
Vissza