Acer Liquid Z2 – Kezdő okostelefonosoknak

Farkas Norman - 2013. február 20.

Az Acer bemutatta legújabb belépőszintű okostelefonját, mely kiváló választás lehet azon felhasználók számára, akik most kezdtek el kacsintgatni az okostelefonok felé. A kedvező árú, Android 4.1 Jelly Bean rendszerű jövevény egy- és kétkártyás változatban is elérhető lesz a piacon.

Az Acer úgy döntött, hogy nem vár a jövő héten kezdődő Mobile World Congress rendezvényig, s már a minap lerántotta a leplet új okostelefonjáról, mely a Liquid Z2 nevet kapta. Az egy- és kétkártyás verzióban is megjelenő mobillal azokat a júzereket veszi célba a gyártó, akik most tervezik, hogy a hagyományos készüléküket okostelefonra cseréljék.

A Z2 igen harmatos hardverrel bír, 3,5 hüvelykes HVGA (480 x 320 pixel) érintőképernyőt, kétmagos, 1GHz-es processzort, 512MB RAM-ot, WiFi, A-GPS, Bluetooth(3.0) modult, 3G modemet, FM rádiót, SRS hangzást, 1300mAh kapacitású akkumulátort és 3 megapixeles kamerát találunk benne. Jó hír, hogy a 110 x 62,5 x 12,25 milliméteres és 110 grammos készülék fedélzetén az Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszer teljesít szolgálatot.

Hogy miért ideális a Z2 a kezdő okostelefonosok számára? Nos, a mobil rendelkezik egy úgynevezett "Quick Mode" funkcióval, mely lényegében egy egyszerűbb, nagy ikonokkal operáló kezelőfelület, ami nagy könnyedséget jelent a rendszerben való kiigazodásban és az okos funkciók használatában a hagyományos mobilokhoz szokott felhasználóknak.

Az Acer Liquid Z2 első körben Franciaországban, Belgiumban, Hollandiában, Ukrajnában, Oroszországban, az Egyesült Királyságban és Olaszországban lesz elérhető, várható ára 100-130 dollár körül alakul. Érdekesség, hogy a mobil 90 angol fontért már előrendelhető a brit Asda weboldalán, ahol február 28-át jelölték meg, mint a szállítás várható dátuma.

 

[Forrás: Engadget]

Vissza