Töltsd fel iPhone-odat poháralátéttel! [Videó]

Czipperer Dia - 2013. február 13.

Ismét egy érdekes eszköz látott napvilágot iPhone-hoz, amely segítségével a reggeli kávénk közben tölthetjük készülékünket. Ha nincs közelben konnektor, nem kell kétségbeesni. egy univerzális poháralátét megoldja a problémát.

Egy új iPhone kiegészítő segítségével akár reggeli kávézás közben, bármikor feltölthetjük telefonunkat, még akkor is, ha nincs a közelben konnektor. Az Epiphany onE Puck nem egy hagyományos poháralátét, hanem iPhonetöltő is egyben.

A kérdés csupán az: hogyan tölti fel készülékünket, és miért éppen egy poháralátét? Megnyugtatok mindenkit, nem kell az aksival bajlódni, ugyanis a poháralátét funkció nem véletlen. Hőmotor segítségével tölti fel a telefont.

Az eszköz szélsőségek között működik: hideg és meleg ital egyaránt alkalmas a töltésre. A technológia egyáltalán nem újkeletű, ugyanis Stirling-motort vagy más néven hőlégmotort használ. Ebben az esetben a hőforrás a motoron kívül található (jelen esetben az ital).

A motor alapjellemzője, hogy a gáz két, egymástól bizonyos távolságra lévő és különböző hőmérsékletű térben áramlik, és ez a hőmérsékletkülönbség nyomáskülönbséget hoz létre. A két tér el van szigetelve a külső tértől, ezáltal nincs keveredés a külső tér levegőjével. A motor bárhol működhet, ahol hőmérsékletkülönbség van jelen. Ezért működik nagyon jól a szélsőségek között.

Nézd meg a videót, hogyan működik!

Forrás: Mashable.com, Gizmag.com

Vissza