Ascend P2 – Por- és vízálló köntösben?

Farkas Norman - 2013. február 12.

A friss hírek szerint a Huawei Mobile World Congress során bemutatkozó újdonága az IP54 tanúsítvánnyal rendelkezik, azaz nem tehet benne kárt sem a por, sem pedig a fröccsenő víz.

A Huawei jól tudja, hogy leendő okostelefonjuk kiválasztásakor a lehengerlő felszereltség és a megnyerő külső mellett az ellenálló képesség is rendkívül fontos szempont lehet a felhasználóknak, hiszen a legtöbben nem szeretnének hímes tojásként bánni a készülékükkel. Éppen ezért nem meglepő, hogy a kínai gyártó nem rest ellenálló burkolatot építeni a felsőbb árszegmensbe szánt telefonjai köré.

A CES során bemutatott Ascend D2 például az IP67 szabványnak megfelelően ellenáll a pornak, a víznek (akár fél órát egy méter mélységben) és az ütéseknek is, így tényleg nem igényel fokozott odafigyelést a mindennapi használat során.

A friss infók szerint a vállalat Mobile World Congressen bemutatásra kerülő újdonsága, az Ascend P2 sem lesz puhány kütyü, ugyanis IP54 tanúsítvánnyal rendelkezik, melynek értelmében nem kerülhet a burkolata alá por, s a ráfröccsenő vízzel is gond nélkül megbirkózik.

 

 

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Kulcsszavak: IP54, MWC 2013, Ascend, Huawei
Vissza