Mobilról irányítható papírrepülő – Power Up 3.0

Farkas Norman - 2013. február 12.

Mit szólnál, ha nem csak eldobhatnád és nézhetnéd, ahogy szépen száll, majd lezuhan a gondosan meghajtogatott papírrepülőd, hanem irányíthatnád is – mondjuk az okostelefonoddal? Jó hírünk van, létezik megoldás! Úgy hívják, Power Up 3.0.

Legtöbbünkben kellemes gyermekkori emlékek élnek a papírrepülőkkel kapcsolatban. Valaki csak a látvány kedvéért reptette ezeket a gyorsan elkészíthető játékszereket, mások viszont előszeretettel alkalmazták például üzenetek továbbítására is (saját tapasztalat; általános iskolában sokat leveleztünk az osztályteremben papírrepülővel iMessage, Viber, Whatsapp és hasonló okosságok híján :) ).

 A TailorToys műhelyében készülő Power Up 3.0 egy új szintre emeli a papírrepülős szórakozást, ugyanis kvázi távirányítós repülővé alakítja a papírból hajtogatott légi járgányokat.

A Power Up 3.0 egyébként egy kis villanymotorból, egy propellerből és egy Bluetooth vevőből áll, s a repülő hátára kell felszerelni a képen látható módon.

Hogy miként lesz távirányító a mobilunkból? Nos, a Power Up 3.0-mal Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál az okostelefonunk, s az utasításokat egy direkt erre a célra készített alkalmazásból adhatjuk számára. Egyelőre csak iPhone-ra érhető el az említett app, de hamarosan elkészül az Android-alapú kütyükre írt változat is.

Az alábbi videón az előző generációs Power Up működését láthatod, mely Bluetooth modul hiányában mobilról még nem volt irányítható.

 




 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza